VIDEO – Raluca Turcan a dat de pământ cu președinții de CJ si primarii ce nu au atras fonduri europene: „Este un fel de crimă cu premeditare”

0 578
Vicepremierul Raluca Turcan a criticat atitudinea unor presedinti de CJ si primari ce nu si-au dat silinta sa cheltuie fonduri europene, caracterizand delasarea lor in ”crima”.
”Vrem să transmitem și botoșănenilor, așa cum am spus românilor, că pentru guvernul Orban nu există nu se poate, nu există nu vreau și există doar deschidere pentru proiecte concrete. La Botoșani, am venit să discutăm concret cum pot fi valorificate minim 250 milioane euro pe proiecte extrem de importante, cum ar fi alimentarea cu apă, gestionarea deșeurilor sau reabilitarea sistemului de energie termică. România a avut cea mai mare rată de absorbție în această jumătate de an, de la momentul integrării în UE, și realmente pentru mine, ca om politic, nu înțeleg cum este posibil ca autoritățile locale să aibă la dispoziție bani europeni și să nu-i folosească. Este un fel de crimă cu premeditare, pentru că un buget alternativ la bugetul de stat pe care l-a avut România, așa cum a fost în decursul timpului, pur și simplu a fost neglijat”, a afirmat vicepremierul României, ce a tinut sa mentioneze sprijinul pe care l-a acordat guvernul din care face parte judetului Botosani. ”Sper că lucrurile acestea se vor schimba odată cu schimbarea conducerii județene aici, la nivelul județului Botoșani. Și minim 230 milioane euro pe care îi punem pe masă pentru marile proiecte de infrastructură, plus alte proiecte de dezvoltare locală prin Proigramul Național de Dezvoltare Locală , plus
măsurile concrete de sprijin pentru mediul economic pentru angajați și persoanele vulnerabile, ca să aducă județul Botoșani cât mai aproape de media de trai de la nivelul României”, a adaugat Turcan.

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata