VIDEO – Ministrul Marcel Bolos: „Prezența noastră aici este un prim semnal de sprijin a trei proiecte vitale pe care Botoșaniul le are”

0 173

Marcel Bolos, ministrul Fondurilor Europene, a declarat la Botosani ca judetul nostru are proiecte importante in derulare, de peste 230 de milioane de euro, insa sunt intarzieri mari in aplicarea lor.
”Ne aflăm la Botoșani cu proiecte foarte clare, și prezența noastră aici este un prim semnal de sprijin a trei proiecte vitale pe care Botoșaniul le are și pe care in următoarea perioadă trebuie să le dea un impuls mai mare și să înceapă implementarea lor. Discutăm de etapa a doua pentru rețeaua de apă canalizare, unde beneficiari sunt 161 mii de locuitori, aproximativ 44% din populația județului Botoșani. Este un proiect de mare amploare, 181 milioane de euro este valoarea estimată a proiectului. În momentul de față, ministerul împreună cu beneficiarul finanțării au stabilit etape ca să se mai facă pași pentru implementarea proiectului. E o alocare financiară importantă, pentru că discutăm de un număr mare de beneficiari și 16 unități-administrativteritoriale care așteaptă ca proiectul să fie implementat”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, ce a subliniat importanta sistemului de management integrat al deșeurilor, cu o valoare de 27 milioane euro. ”Astăzi, la Botoșani, am analizat un portofoliu de proiecte de aproximativ 230 milioane euro. Sper ca cele trei proiecte discutate să fie pornite din loc”, a adaugat Boloș.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata