VIDEO Probleme la recepția Spitalului de Îngrijiri Paliative: „Sunt o serie de neconformități… constructorul a intrat în faliment”

0 726

Probleme la recepția clădirii Spitalului de Boli Cronice și Îngrijiri Paliative din municipiul Botoșani.

Procedura de recepție a clădirii a început din luna august anul trecut de reprezentanții Companiei Naționale de Investiții. Recepția a demarat foarte greu având în vedere că operatorul economic care a construit unitatea medicală este în insolvență, acesta fiind reprezentat de un administrator judiciar. Primarul municipiului Cosmin Andrei susține însă că au fost găsite o serie de deficiențe care încă nu au fost remediate.

„Suntem condiționați de transferul clădirii pentru că au fost descoperite o serie de deficiențe în urma lucrărilor. Chiar dacă am avut un constructor care a fost foarte vehement când afirma că «s-au terminat lucrările, de ce nu preluați spitalul?» Iată, CNI -ul a dorit să preia spitalul, dar sunt o serie de neconformități pentru care trebuie executată garanția, constructorul intrând în faliment”, a spus Cosmin Andrei.

La această dată primarul nu poate avansa un termen la care municipalitatea va prelua corpul de clădire și vor fi făcute dotările necesare.

„În momentul în care am preluat corpul nou al Spitalului de Boli Paliative vom face dotările necesare și avizarea schemei de personal la DSP. Nu aș vrea să avansez un termen pentru că nu ține neapărat de noi”, a precizat primarul municipiului Botoșani.

Lucrările la această nouă unitate medicală trebuiau finalizate la finalul anului 2019. Valoarea totală a acestui proiect este de 15,6 milioane de lei, din fondurile Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin CNI.

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata