30 Ianuarie – Ia ATITUDINE, spune STOP VIOLENȚEI!

0 122

Cu prilejul Zilei Internaționale a Nonviolenței în Școli, astăzi – 30 ianuarie, polițiștii Biroului Siguranța Școlară au desfășurat activități preventiv-educative cu elevi din toate ciclurile de învățământ preuniversitar.

 

Polițiștii s-au deplasat la Școala Gimnazială nr.13 Botoșani și respectiv Școala Gimnazială nr.1 Adășeni.

 

Adecvat categoriilor de vârstă a elevilor, au fost puse în discuție implicațiile legale ale unui comportament violent, dar mai cu seamă instrumentele și tehnicile non-violente de soluționare a unui conflict, reacțiile adecvate în situația confruntării cu manifestări agresive ale altor persoane, ș.a..

 

Feedback-ul din partea elevilor a fost pozitiv, aceștia fiind implicați în discuțiile inițiate de polițiștii de siguranță școlară și manifestând interes pentru informațiile prezentate.

 

Pentru a-și demonstra cunoștințele dobândite, elevii claselor gimnaziale din cadrul Școlii nr.1 Adășeni au participat la un concurs având ca tematică cunoașterea fenomenului de tip bullying și combaterea acestuia, iar cinci dintre aceștia au primit premii constând în rechizite și alte recompense dulci.

 

Tot astăzi, polițiștii Biroului au desfășurat în cooperare cu reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor Botoșani și respectiv cu Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, o activitate de informare și prevenire pe linia siguranței mediului școlar, la care au participat președinții consiliilor școlare ale elevilor și consilierii școlari din cadrul mai multor unități de învățământ liceal din județ.

 

Prilejuit de marcarea Zilei Internaționale a Nonviolenței în Școli, activități similare celor anterior menționate au fost desfășurate în mai multe unități de învățământ din județ, prin grija polițiștilor din structurile de ordine publică, atât în mediul urban, cât și în rural.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata