VIDEO Evenimentul de la Institutul Matei Balș se poate repeta oricând la Botoșani

0 305

Situația de la Institutul Matei Balș din București poate avea loc oricând în Botoșani.

Prefectul Dan Nechifor și Monica Adăscăliței, directorul Direcției de Sănătate Publică au declarat că instalația sanitară de la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean este depășită. Numărul mare de surse de oxigen dar și aerotermele folosite de pacienți în saloane pot fi oricând cauza producerii unui incendiu. „Știți foarte bine se folosesc aceste aeroterme, surse de căldură. Aici este o altă problemă. Ar trebui să fie căldură în aceste încăperi pentru ca pacienții să nu folosească surse de căldură externe. Asta se întâmplă peste tot”, a spus Monica Adăscăliței. Prefectul Dan Nechifor împreună cu directorul DSP Botoșani urma ca azi să meargă Secția de Boli Infecțioase.

„O instalaţie care nu are cum să suporte un număr atât de mare de concentratoare. Situaţia de la Secţia de Boli Infecţioase este aceeaşi situaţie cu care am început această epidemie, dar la început nu aveam atâtea concentratoare pe care le-am primit din donaţii şi prin programul naţional al Guvernului României. Oricât ne-am dori, pandemia nu se termină astăzi şi nici peste o lună şi atunci trebuie să luăm măsuri. Este firesc că o instalaţie proiectată în anii ’70-’80 nu poate face faţă unor astfel de situaţii”, a spus Nechifor.

Bilanţul în urma incendiului de la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş a ajuns la zece victime, ultimele două anunțate marți.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata