VIDEO Discuții pentru bugetul municipiului din acest an. Primarul Andrei: „Bugetul din acest an este un buget mai bun față de cel care l-am avut”

0 144

În această perioadă reprezentanții municipalității botoșănene discută  pe marginea bugetului din acest an.

Primarul municipiului Cosmin Andrei a anunțat că la începutul lunii februarie va convoca ședință de Consiliul Local pentru aprobarea proiectului bugetului pentru acest an. 40 de milioane de lei este bugetul de dezvoltare și 190 de milioane bugetul de funcționare. „Este un buget mai mare decât în anii precedenți pe parte de dezvoltare…Bugetul din acest an este un buget mai bun față de cel care l-am avut în anul precedent dar cu cheltuieli foarte mare pe partea de funcționare”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Acesta a prezentat o serie de investiții cuprinse în proiectul de buget și care va fi dezbătut de aleșii locali.

„Nu este încă finalizat bugetul, dar vă pot spune doar anumite obiective pe care le-am discutat și le luăm în calcul. În principiu am acordat o atenție deosebită continuării proiectelor cu fonduri europene, cofinanțării acestor proiecte, sprijinirea instituțiilor de învățământ, infrastructura rutieră , crearea de noi locuri de parcare în municipiul Botoșani pentru care am finalizat demersurile privind aceste investiții în 2021 și continuăm cu finanțarea lor. Am transferat Cinematograful Unirea și acolo se face o documentație pentru un centru cultural, am pus bani pentru achizițiile pentru care am făcut demersuri, care sperăm să se concretizeze, rețeaua de iluminat public, Casa Ankele…Suntem pe ultima sută de metri și pe rețeaua de străzi pentru care am trimis documentație la Ministerul Dezvoltării și dorim de asemenea să asfaltăm anumite străzi cu bani din bugetul local…să vedem pe ce străzi intervenim fără cele pentru care am cerut finanțare prin PNDL III sau cu fonduri europene de la GAL și proiectarea unui cvartal în zona Împărat Traian tot pentru străzi”, a spus Cosmin Andrei.

Pentru realizarea unor locuri de joacă sunt cuprinși în buget 1 milion de lei. Bani sunt cuprinși în buget pentru reabilitarea acoperișului la Liceul de Artă și  Grădinița Nr. 6, dar și dotări pentru sălile de informatică sau alte solicitări ale directorilor unităților școlare.

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata