VIDEO Casa Ankele va fi reabilitată cu 8 milioane de euro prin POR. Banii sunt alocați municipiului Botoșani

0 748

Casa Ankele va fi reabilitată cu bani prin programul Programul Operațional Regional (POR), primăria obținând o finanțare de 8 milioane de euro.

Municipalitatea a cumpărat la finalul anului 2022 Casa Ankele, prețul tranzacției fiind de 400.000 euro.

„Casa Ankele este întradevăr un monument important pentru municipiul Botoșani. El a intrat pe lista de investiții pe noul program POR cu o valoare de 8 milioane de euro, bani care sunt deja alocați municipiului Botoșani. Nu sunt bani pentru care trebuie să ne luptăm concurențial sau pe care trebuie să-i obținem. Se va începe lucrarea documentației în momentul în care linia de finanțare este deschisă. Banii sunt deja alocați pentru Case Ankele și nu va fi doar Casa Ankele ci va fi un ansamblu în jurul ei care va fi reabilitat”, a spus viceprimarul municipiului Bogdan Buhăianu.

Casa Ankele, construită în anul 1836, este una dintre casele reprezentative pentru Centrul Istoric al municipiului Botoșani. Casa are nivel de înălțime subsol+ parter+ etaj, cu suprafața construită la sol de 585 mp și subsol, cunoscut sub numele de „Restaurant Crama”, în suprafață utilă de 348 mp, împreună cu terenul aferent situat în Centrul Istoric. Consilierii municipali botoşăneni şi-au dat avizul de principiu încă din anul 2013 pentru cumpărarea Casei Ankele.

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata