VIDEO Alesii locali nu vor bustul lui Bratianu in Parcul Junior : „Sa se schimbe locatia la sediul PNL din strada Teatrului”

1 304

Aleşii locali au respins din nou azi proiectul ce prevedea donarea unui bust al lui I.C. Brătianu municipalităţii. Discuţiie pe tema bustului au început din luna mai 2017, când liberalii au primit Certificatul de urbanism.

Preşedintele de şedinţă, Gabriel Tănase a anunţat că documentaţia care însoţeşte proiectul este „perimată”, respectiv certificatul de urbanism este expirat iar proiectul nu are semnătura secretarului primăriei.

A luat cuvântul viceprimarul Bogdan Buhăianu care a venit cu mai multe variante pentru amplasarea bustului, dar nu Parcul Junior. „Propunerea nostră este, pentru că respectăm valoarea omului politic I.C. Brătianu, ca să se schimbe locaţia din Parcul Junior la sediul din strada Teatrului a Partidului Liberal…Sau un alt amendament să facem un acord de principiu pentru  donaţie către Muzeul Judeţean al acestui bust. Vă reamintesc că dv-tră aţi refuzat o donaţie de teren în una dintre şedinţele trecute şi acum veniţi cu un simplu bust al cărei locaţie nu o găsiţi de cinci-şase ani, deşi aparţine istoriei PNL şi şi–ar găsi foarte bine locul în curtea acestui partid”.  

O explicaţie a oferit şi Oana Georgescu, în calitate de secretar al municipalităţii. Aceasta a precizat că în primul rând CL nu poate aproba nicio donaţie către Consiliul Judeţean. „În ceea ce priveşte zona Parc Junior respectiv cealaltă zonă propusă de dv-tră trebuie reflectată într-o documentaţie de urbansim. Această documentaţie cum este prezentă la anexa proiectul de hotărâre nu mai este în vigoare pentru că certificatul de urbanism are o valoare de 12 luni şi a expirat motiv pentru care suntem în impas”,  a precizat Oana Georgescu.

A intervenit apoi consilierul liberal Maricel Maxim care a încercat să clarifice câteva aspecte.

„Legat de ceea ce înseamnă certificatul de urbanism nu este neapărat faptul că este expirat. Chiar dacă expirat  noi discutăm acum doar de o donaţie de principiu, un acord de principiu după care binenţeles se vor scoate documentele necesare pentru montarea acestuia unde eu am făcut propunere. PNL are un sediu în chirie, nu este sediul Partidului sau unei asociaţii şi donaţia se face către municipalitate. Este vorba despre o personalitate a României, nu este vorba despre o personalitate PNL”, a spus Maricel Maxim.

A urmat procedura de vot, unde proiectul a fost respins cu 12 voturi pentru şi zece abţineri. Fiind un proiect de patrimoniu pentru a trece sunt necesare 16 voturi. Bustul a fost realizat la Iaşi de profesorul Dorel Constantinică iar pentru lucrare, Maricel Maxim a plătit 1500 de euro.

 

 

 

 

 

 

1 Comentariu
  1. un cetatean Spune

    Daca ar fi fost bustul lui Iliescu nici nu se punea problema unde sa fie amplasat , indiferent de viziunile politice e vorba de bustul unui om politic dspre care generatia tanara habar n-are care a fost rolu sau in consolidarea statului Roman . Cei care se opun n-au treaba cu trecutul istoric dar nici cu ideologia social democrata .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata