UPDATE Guvernul prelungeşte plafonarea poliţelor RCA

0 382

Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, prelungirea plafonării poliţelor RCA la nivelul din februarie 2023, a anunţat premierul Marcel Ciolacu.

Potrivit premierului, plafonarea poliţelor a fost prelungită cu încă şase luni.

Guvernanții au decis și prelungirea plafonării cu încă șase luni a polițelor RCA la nivelul din februarie 2023, la care se adaugă rata inflației de maximum 6,8%.

”Este o măsură necesară pentru a preveni o creștere excesivă a prețurilor, cu impact semnificativ asupra economiei”, susține premierul Marcel Ciolacu.

 

UPDATE

Prelungirea plafonării preţului poliţelor RCA la nivelul din februarie 2023 a fost aprobată de Guvern pe o perioadă de trei luni, începând cu 1 ianuarie, până în martie 2024, nu pe 6 luni, a precizat, vineri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.

“Este un bun prilej să revin cu o rectificare faţă de o decizie luată ieri. E vorba despre extinderea plafonării preţului la poliţele RCA pe anul 2024, începând cu 1 ianuarie. Se extinde acel termen la trei luni, nu la şase luni, cum am comunicat ieri. O foarte bună observaţie însuşită în şedinţa de guvern ieri este aceea că Legea concurenţei permite prelungirea termenului într-o situaţie excepţională cu şase luni de zile, dar după aceea se poate prelungi această excepţie numai pe module de câte trei luni”, a explicat Constantin după şedinţa de guvern.

El a precizat că, în consecinţă, prelungirea plafonării preţului RCA a fost făcută până în martie.

 

“Deci, plafonarea RCA se va menţine cât va fi nevoie pentru reglementarea pieţei, dar în etape de câte trei luni. Deocamdată, suntem 1 ianuarie până în martie inclusiv şi, dacă necesitatea va exista, ea va fi extinsă, după aceea, printr-o decizie similară luată cu cea de ieri”, a mai explicat Constantin.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata