UPDATE : Detinutul ce s-a sinucis in Penitenciarul Botosani este ucigasul politistului din gara Burdujeni

0 420

Un deţinut a fost găsit spânzurat într-o celulă la Penitenciarul Botoşani. Poliţiştii şi procurorii au declanşat o anchetă.

VOM REVENI CU AMANUNTE

 UPDATE
Deținutul ce s -a sinucis marți seara este ucigașul polițistului din gara Burdujeni – Suceava.

 Poliţistul ucis în Gara Suceava (Burdujeni), Sorin Viziteu, se afla în timpul serviciului în momentul în care a fost înjunghiat de Ioan Beşa, 23 de ani, din localitatea Mironu şi care ar fi recidivist.În momentul producerii tragediei, agentul şef Sorin Vezeteu era de serviciu în Postul de Poliţie Transporturi Feroviare din Gara Burdujeni.

Sorin Viziteu avea 38 de ani şi era tatăl a doi copii, unul în vârstă de 5 ani şi altul de 7 ani.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a lui Ioan Beșa, cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj cu referire la infracțiunea de omor calificat.

Probatoriul administrat în cau­ză, pe parcursul urmăririi penale, a re­levat următoarea situație de fapt:

Victima, Sorin Vezeteu, lucra în cadrul MAI – agent șef adjunct de poliție din cadrul SJPT Su­cea­va – PPTF Suceava. În seara zilei de 20 iulie 2017, conform graficului întocmit de șeful său ierar­hic, victima se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, fiind pla­nificat de serviciu în intervalul orar 20:00 – 08:00.

În jurul orelor 20:30, în timp ce efectua singur serviciul de patrulare pe peronul stației CFR Bur­dujeni din municipiul Sucea­va, a fost lovit cu un cuțit în zona cervicală într-un mod intempestiv și fără niciun motiv de inculpatul Beșa Ioan.

Urmare a loviturii primite, fi­ind totodată luată prin surprindere, victima a ales să o ia la fugă pe peronul gării, în speranța că va scăpa de agresor și va avea sprijin din partea colegilor săi. Ioan Beșa a pornit în urmărirea polițistului, iar în momentul în care l-a ajuns, i-a aplicat din nou mai multe lovituri de cuțit pe suprafața corpului. În urma acestui val de lovituri, vic­tima s-a dezechilibrat și s-a pră­bușit la sol, încercând fără succes să pulverizeze în aer și nu în direcția inculpatului spray-ul iritant lacrimogen pe care îl avea în dotare.

Ioan Beșa s-a așezat peste corpul victimei și i-a aplicat de sus în jos lovituri de cuțit în partea superioară a corpului, în special în zona toraco-abdominală.

În cele din urmă, inculpatul a fost îmbrâncit și apoi ridicat efectiv de pe victimă de către mai mulți cetățeni ce se aflau în apro­piere, pe peronul stației CFR.

La fața locului a sosit un echi­paj de ambulanță, personalul ­me­­di­­cal constatând decesul po­­li­țis­­tului aflat la datorie.

Beșa a fost imobilizat și în­cătușat de polițiștii colegi ai celui decedat, fiind apoi introdus în sediul Poliției TF, aflat în incinta stației CFR Burdujeni.

Potrivit concluziilor raportului medico-legal de necropsie emis de SML Suceava, moartea victimei a fost violentă, fiind cauzată de șocul traumatico-hemoragic caracterizat prin multiple plăgi tăiate profunde la nivel cervical, toracic, abdominal și la nivelul membrelor. Leziunile provocate de cuțitul lui Ioan Beșa i-au fost fatale polițistului.

Potrivit comunicatului de pre­să transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, prin ordonanța din data de 04 septembrie 2017, procurorul de caz a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei reținute în sarcina inculpa­tului, din infracțiunea de ultraj cu referire la infracțiunea de omor în infracțiunea de ultraj cu referire la infracțiunea de omor calificat. La schimbarea încadrării juridice a faptei au fost avute în vedere mai multe criterii importante și determinante, în condițiile în care asu­pra victimei au fost exercitate cu sălbăticie un număr foarte mare (40) de lovituri de cuțit în zone vitale ale corpului, lovituri ce de­no­tă ferocitatea acțiunii de ucidere prin procedee cauzatoare de sufe­rințe fizice prelungite și de ma­ximă intensitate. Se are în vedere și faptul că la un moment dat, deși victima s-a prăbușit, inculpatul, fără milă, și-a continuat activitatea aplicându-i o ploaie de lovituri de cuțit în zona corpului.

se arată în rechi­zitoriul trimis Tribunalului Su­ceava.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata