Un fost primar, condamnat la 3 ani de închisoare, eliberat după nici zece luni de închisoare

0 302

Un fost primar, condamnat la 3 ani de închisoare, eliberat după nici zece luni de închisoare. Tribunalul Botoşani a decis marţi, 5 ianuarie 2021, eliberarea condiţionată din penitenciar a fostului primar din Udeşti, Săvel Botezatu.

Astfel, instanţa botoşăneană, a admis contestaţia formulată de Botezatu la o sentinţă din octombrie 2020 a Judecătoriei Botoşani şi, în rejudecare, a admis propunerea Comisiei de propuneri pentru punerea în libertate condiţionată din cadrul Penitenciarului Botoşani, privind pe condamnatul Botezatu Săvel Viorel. Tribunalul Botoşani a dispus, definitiv, eliberarea condiţionată a lui Botezatu, condamnat la 3 ani de închisoare prin sentinţa penală nr. 72-2019 a Curţii de Apel Suceava.

Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat în data de 23 martie 2020 pe Săvel – Viorel Botezatu (60 de ani), din comuna Udești, la trei ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de „folosirea sau prezentarea cu rea – credință de documente sau declarații false”.

 

În aceeaşi zi, dupa ce a fost comunicată sentinţa, Săvel Botezatu, fostul primar din Udești, s-a prezentat la sediul Postului de Poliție Udești de unde a fost preluat de un echipaj și dus la Penitenciarul Botoșani.

 

În același dosar a mai fost condamnată Marinela Borza la doi ani de închisoare cu suspendare, în timp ce avocatul Dorin Andronic, cel care l-a reprezentat si in acest dosar pe fostul primar din Udesti, a fost achitat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata