Un fost prim-procuror de la Botoşani a fost ales judecător la CCR

0 406

Un fost prim-procuror de la Botoşani a fost ales judecător la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR).  Candidatii inscrisi pentru un mandat de judecator la CCR din partea Senatului si Camerei Deputatilor au fost audiati si votati, marti, in Parlament. Din partea Camerei Deputatilor, pentru acest post, s-au inscris seful SIIJ, Gheorghe Stan, propus de PSD, deputatul PNL Ioan Cupsa si avocatul Vlad Stefan, propus de USR, iar candidatul sustinut de social-democrati a avut castig de cauza.

La Senat, PSD l-a impus pe Cristian Deliorga (fost vice CSM), desi PNL l-a sustinut pe Daniel Fenechiu, iar USR pe Ovidiu Ursuta Daraban.

Rezultatele din cele doua Camere arata ca, nici daca avea candidati comuni, Opozitia nu ar fi avut sanse in fata majoritatii PSD+ALDE in chestiunea foarte importanta a celor trimisi de Parlament in CCR incepand cu 15 iunie. Gheorghe Stan şi-a început cariera de magistrat în judeţul Botoşani, ca procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Darabani, iar după numai trei ani el a devenit prim-procuror la această unitate de parchet, În anul 2003 a fost numit procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani, iar în 2004 prim-procuror. În anul 2008 a promovat ca procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani iar în 2009 s-a transferat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti iar apoi inspector procuror în cadrul Inspecţiei Judiciare din cadrul Consiliului Superior al Magistraţii(CSM).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata