Creditele Prima Casa se renegociaza

0 351

În urma activării indicelui de referinţă pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care înlocuieşte indicele ROBOR în contractele de credit, şi a unei modificări făcute de Finanţe special pentru Prima Casă, băncile ar urma să cheme toţi clienţii care şi-au luat locuinţă prin acest program (peste 200.000 de persoane) pentru renegocierea contractului, au spus surse guvernamentale pentru economica.net.

„Pentru creditele Prima Casă aflate în derulare, băncile îşi vor chema clienţii să le propună un nou nivel al dobânzii, calculat cu IRCC. După ce s-a ajuns la o înţelegere, aceasta se comunică Fondului de garantare”, au declarat pentru ECONOMICA.NET surse guvernamentale.

Proiectul de HG care împinge IRCC este procesat cu rapiditate. Surse guvernamentale spun că hotărârea de guvern va fi aprobată cel mai probabil în şedinţa de guvern de săptămâna aceasta. Nu mai departe de mâine dimineaţă sunt convocate Comisiile Consiliului Economic şi Social împreună cu directori din Ministerul Finanţelor pentru a avea discuţii pe tema acestui proiect de Hotărâre de Guvern, urmând ca la ora 13.00 să se întrunească plenul CES pentru a vota proiectul de HG. Surse din interiorul CES susţin că instituţia sau cel puţin anumite comisii nu îşi vor da aviz favofabil dacă IRCC nu se va aplica şi creditelor în derulare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata