Trimis in judecata pentru patru infractiuni dupa ce a omorat un rom cu masina in Centrul Vechi

0 637

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului GOLOGAN VASILE, în vârstă de 43 de ani, din municipiu Botoşani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de „ omor”, „tâlhărie calificată”, „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe” şi „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia”.

S-a reţinut că, în noaptea de 22/23.08.2017, în jurul orei 04.00, după un conflict spontan avut cu victima Balan Iulian, inculpatul o oprit  pe drumul public autoturismul condus de  Bostan Daniel Cosmin, a scos prin violenţă conducătorul auto de la volan, s-a urcat în locul acestuia şi a demarat, conducând pe str. Independenţei din mun. Botoşani, a intrat în parcarea din faţa fostului cinematograf „Luceafărul”, unde a lovit intenţionat victima Balan Iulian, care a decedat. După impact, inculpatul şi-a continuat deplasarea, refuzând să oprească la semnalele poliţiei, până când a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi s-a oprit într-o bordură.  În urma analizei toxicologice a probelor de sânge, s-a constatat că inculpatul avea o alcoolemie de 1,10 g‰ la proba I, respectiv 0,95 g‰ la proba II.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata