Incep lucrarile la Spitalul de boli cronice si ingrijiri paleative din Botosani

0 615

Compania Naţională de Investiţii (CNI)a aprobat începerea lucrărilor. la Spitalul municipal de boli cronice şi îngrijiri paleatice din Botoşani. Lucrările vor demara luni, 20 noiembrie,vor fi executate de Victor Construct, iar termenul de finalizare a lucrărilor este de 24 de luni.

„CNI a dat undă verde ca pe 20 noiembrie să înceapă lucrările la Spitalul municipal de boli cronice și îngrijiri paliative Botoșani. Din cauza  unor proceduri birocratice și a unor contestații lucrările au fost întârziate. Acum patru ani, pe data de 18 noiembrie, am făcut prima solicitare pentru înfiinţarea acestui spital, dar sper ca până la finalul acestui mandat al meu să inaugurăm acest spital. Proiectul este foarte  important pentru botoșăneni, pentru sistemul sanitar deoarece se adresează unei categorii de bolnavi care necesită o îngrijire aparte, familiile care au astfel de bolnavi știu la ce mă refer” a declarat medicul Tamara Ciofu.

Valoarea estimată a investiției se ridică la 15,6 milioane lei, iar noul spital va fi ridicat în curtea Spitalului de Recuperare „Sf. Gheorghe”. Noul spital va purta numele academicianului Leon Dănăilă şi va avea subsol, parter și trei etaje, 140 de paturi, spațiu pentru investigații RMN.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata