Tractoarele blochează Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – Costeşti. Dănuț Andruș: „Noi nu răspundem provocărilor, suntem pașnici…”

0 287

Pentru a doua zi fermierii botoșăneni au blocat accesul la Vama Stânca – Costești.

Protestatarii au ocupat ambele sensuri de mers ale DN 29D.  Accesul tuturor vehiculelor către şi dinspre Republica Moldova este blocat.

Fermierii și transportatorii continuă marți protestele în mai multe zone din România, în ciuda promisiunilor făcute de premierul Marcel Ciolacu și ministrul agriculturii Florin Barbu. Cu o zi înainte, unul dintre liderii fermierilor anunțase că cel mai probabil manifestațiile vor fi suspendate.

Reprezentantul fermierilor din Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare (AAC) Marius Micu a anunţat luni seară că „probabil că va fi decisă suspendarea oricărei iniţiative de proteste”, deoarece a fost găsit un acord privind solicitările fermierilor. Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a spus, în aceeași conferință de presă, că „aşteaptă ca toţi fermierii să meargă acasă”, iar procesul-verbal pe care l-a încheiat cu reprezentanţii fermierilor va fi asumat şi respectat de el.

Și „Sindicatul Fermierilor Patrioți”, în contextul discuțiilor pe care le-au avut cu reprezentanții Guvernului, le-au recomandat fermierilor să oprească protestele.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, are programată o nouă întâlnire, marți, de la ora 13.00, cu reprezentanţii confederaţiilor patronale şi federaţiilor reprezentative ale transportatorilor rutieri, a anunțat Ministerul Transporturilor.

Unul dintre liderii fermierilor, Dănuţ Andruş, a declarat marți că agricultorii și transportatorii rămân uniți și nu pleacă din stradă până nu se vor rezolva în totalitate revendicările protestatarilor.

 

„Cerem public Ministerului de Interne, inclusiv ministrului de Interne, să oprească acestă obstrucționare a acestui drept constituțional al poporului român de protesta pașnic, și să oprească acele infiltări, că au la îndemână toate instituțiile publice abilitate să oprească aceste manifestări de provocare. Noi nu răspundem provocărilor, suntem pașnici, ne cerem scuze celor cărora le provocăm acest disconfort național pentru că este o problemă națională iar cererile noastre nu se referă doar la cerințele noastre. Sunt cerințe care privesc inclusiv populația de rând.

Cred că toți suntem afectați de acest preț la RCA la mașinile pe care le conducem fiecare, suntem afectați de măsurile fiscale care au fost puse pe capul românilor, suntem afectați de mediul scăzut de trai în România și trebuie ca acest guvern să lucreze, nu să demisioneze.

Aceste asociații profesionale s-au dezis de noi, iar acum cheamă fermierii din stradă că s-au rezolvat. Din punctul nostru de vedere, aceste revendicări ale fermierilor, cât și parțial cele ale transportatorilor au fost revendicate în ziua de sâmbătă. Nu au făcut altceva decât să ia copy/paste acele revendicări, să și le asume, lucru care este imoral și incorect”, a spus Andruș, citat de presa centrală.

Dănuţ Andruş a subliniat că nu este importantă apartenența sau trecutul său în timp ce a acuzat manipulări sau dezinformări făcute de „diverși formatori de opinie, de genul Dana Budeanu, Popescu, Georgescu, Vișinescu sau alții care formează opinii, dar sunt paraleli cu acest domeniu.

Sursa foto Facebook

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata