În două zone din municipiu sunt implementate sisteme subterane pentru colectarea deșeurilor

0 179

Colectare rapidă, eficientă și cu un impact vizual, de trafic și de mediu cât mai scăzut! Un astfel de serviciu este asigurat de astăzi în 2 zone ale orașului, pe strada Transilvania – în spatele Bisericii Vovidenia și pe strada Ion Pillat – în zona Restaurantului Miorița, prin implementarea proiectului privind amplasarea de sisteme subterane pentru colectarea deșeurilor.

În fiecare punct sunt amplasate câte 3 containere cu capacitate de 5 mc, cu câte 3 fracții: deșeuri menajere/ hârtie și carton/ metal și plastic.

Containerele sunt compatibile cu utilajele de ridicat cu braț hidraulic pe care operatorul de salubritate le are în dotare.

„Îmbunătățim calitatea serviciului de colectare a deșeurilor, a condițiilor de viață ale cetățenilor, protejăm și conservăm mediul înconjurător, prin dezvoltarea unui sistem modern cu respectarea standardelor europene”, a menționat primarul Cosmin Andrei.

Demersurile privind modernizarea sistemului de colectare și depozitare a deșeurilor din municipiul Botoșani vor continua cu implementarea proiectului depus și obținut prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), prin care toate cele 81 de platforme construite în sistemul clasic vor fi înlocuite cu 200 de insule ecologice digitalizate.

În cadrul unui alt proiect, cele 3 spații de stocare temporară neconforme (SST) din zona I. C. Brătianu – DN 29 Botoșani – Trușești, vor fi închise iar pe aceste suprafețe se vor crea cel mai probabil spații verzi.

Nu în ultimul rând, va fi înființat un centru de colectare cu aport voluntar (CAV), prin care se va insista pe informarea și conștientizarea populației cu privire la colectarea separată, măsuri de prevenție, reducere, reutilizare și valorificare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata