1 martie andrei

Tânăra cu chip angelic de la SMURD: ”Un pacient s-a trezit, s-a uitat la mine și m-a întrebat dacă a murit și a ajuns în Rai”

0 573

Giorgiana Loredana Matei este medic și face parte din echipa SMURD de la Iași. Tânăra este extrem de frumoasă și se poate spune cu ușurință că după ea întoarce toată lumea capul. Reporterii BZI au discutat cu Giorgiana și au aflat de ce a ales această meserie, ce pasiuni are și cu ce se ocupă în timpul liber. Tânăra este de loc din Săveni, județul Botoșani, și a urmat cursurile UMF Iași, specializarea Medicină Generală. Ulterior a plecat pe drumul medicinei de urgență și este de 3 ani medic specialist. Giorgiana are 33 de ani și spune că până acum a pus cariera pe primul loc.

„Am 33 de ani și până acum am pus cariera pe primul plan. Nu m-am ocupat prea mult de viața personală, nu m-am căsătorit și nici nu am copii”, a spus tânăra. Despre Giorgiana se poate spune că este veșnic îndrăgostită de meseria pe care o face. Fiind o persoană extrem de activă și iubitoare de adrenalină, a vrut neapărat sa facă parte din echipa de pe elicopterul SMURD. A participat la multe misiuni de salvare și a reușit să ajute multe persoane aflate în impas.

Un pacient a crezut că a ajuns în Rai când a văzut-o pe frumoasa de pe SMURD.

Tânăra a participat la numeroase misiuni de salvare, una dintre ele fiind a unui bărbat care în urma unui accident rutier și-a pierdut cunoștința.

 

”Un pacient s-a trezit, s-a uitat la mine și m-a întrebat dacă a murit și a ajuns în Rai”

În timp ce se îndrepta cu el spre spital, după un timp, bărbatul și-a revenit, iar când a văzut-o pe frumoasa doctoriță a crezut că a ajuns în Rai.

 

„Un pacient, victima unui accident rutier, fiind confuz după ce își pierduse cunoștința și pe care îl însoțeam spre spital, la un moment dat s-a trezit, s-a uitat la mine și m-a întrebat dacă a murit și a ajuns în Rai”, a povestit dr. Georgiana Matei într-un interviu pentru Bună Ziua Iași.

Tânăra de 33 de ani spune că frumusețea nu este întotdeauna un avantaj

„Frumusețea este de multe ori un dezavantaj pentru că oamenii mă subestimează. Am fost numită și păpușă, și duduie, dar nu m-a deranjat”, a completat tânăra.

 

Pe lângă dorința de a ajuta, Giorgiana Matei mai are câteva pasiuni. Îi place să călătorească, să gătească, dar şi să scrie, însă cea mai mare dorință a ei este să își întemeieze o familie și să îi dăruiască mamei sale cel mai de preț cadou: un nepoțel.

 

„Am pus pe primul loc cariera, dar de acum îmi doresc să îmi întemeiez o familie și să am un copil. Pentru mine SMURD este o familie la care țin foarte mult. Este un colectiv extrem de unit și de frumos”, a mai adăugat dr. Giorgiana Matei.

 

Doctoriţa de la SMURD Iași, în „Atlasul Frumuseții” al Mihaelei Noroc

De asemenea, portretul acesteia a fost inclus şi în „Atlasul Frumuseții”, proiectul foto-jurnalistic al Mihaelei Noroc.

”Am fotografiat-o pe Giorgiana acum câteva zile la Iași, în România. Ca medic în medicină de urgență, le-a văzut pe toate. A văzut copii murind și ea a fost cea care a trebuit să le dea părinților vestea tragică. A pierdut colegi și prieteni într-un accident de elicopter. A asistat la iad în 2020, lucrând în unitățile de terapie intensivă Covid-19. Dar, în timp ce experimenta atât de multă durere, ea a salvat sute de vieți. Și asta i-a dat puterea să continue”, a spus fotograful Mihaela Noroc.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata