1 martie andrei

Apel al prefectului Dan Nechifor către medicii de familie: „Pot câștiga bani frumoși”

0 329

Prefectul județului Dan Nechifor a făcut un apel la medicii de familie pentru a se implica în vaccinarea anti-COVID a populaţiei.

„Fac un apel public pentru implicarea medicilor de familie în campania de vaccinare. A apărut actul normativ, ei pot realiza vaccinarea în cabinetul medical, singura condiție să fie acel contract cu Casa de Asigurări. Urmează stabilirea cu exactitate a tuturor condițiilor contractuale. Ei pot câștiga bani frumoși realizând vaccinarea persoanelor în cabinetele lor”, a spus Dan Nechifor.

Medicii de familie vor trebui să informeze, programeze în platformă, să se asigure că vin pacienții la vaccinare, după monitorizeze. Aceștia vor primi 30 lei pentru fiecare pacient. Când se trece de 50% din lista de pacienți pe care îi are medicul de familie, plata va fi de 50 de lei pe pacient, respectiv 60%, 60 de lei pe pacient.

Pentru că este o muncă suplimentară, în afara programului normal de lucru, medicii vor fi renumeraţi cu 90 lei pe oră, cu 45 lei pe oră asistenţii medicali şi cu 20 lei pe oră registratorii.

Ordonanţa de urgenţă privind măsurile pentru recrutarea şi plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID 19 şi stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii stabileşte „unele măsuri pentru recrutarea şi plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID 19 care desfăşoară activitate în centrele de vaccinare organizate în conformitate cu prevederile Strategiei naţionale de vaccinare împotriva COVID 19 în România, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 1031/2020, precum şi alte măsuri în domeniul Sănătăţii”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata