Tamara Ciofu :”Iohannis și PNL trebuie să își asume răspunderea pentru că au lăsat România fără teste în fața pandemiei” DOCUMENT

0 696

Iohannis și PNL trebuie să își asume răspunderea pentru că au lăsat România fără teste în fața pandemiei. Acesta susține medicul pediatru Tamara Ciofu. Între-o postare pe Facebook deputatul PSD Botoșani a prezentat și un document din care rezultă acest lucru. Redam integral mesajul.

Din cauza anticipatelor nu s-au făcut stocuri de teste atunci când se puteau face! 

Când OMS alerta statele lumii că e grav, Iohannis minimaliza situația ca să poată merge cu planul anticipatelor – Coronavirus era „ca orice răceală”. 

Teste puține înseamnă multe cazuri de infecții neidentificate, deci transmitere mare în populație!  

Strategia „testăm doar cazurile cu simptome clare” a ascuns realitatea că România nu avea teste. Dacă se testau toate cazurile suspecte, în trei zile nu mai aveam teste. Este ilogic să testezi doar cazurile grave, când peste 80% din cazuri sunt fără simptome sau cu simptome ușoare! Deci peste 80% continua să infecteze alți oameni! 

Guvernul să termine cu „greaua moștenire”, să treacă la testarea masivă cu toate tipurile de teste disponibile! 

România mai are 1-2 săptămâni până când folosirea largă a oricărui test nu va mai putea încetini într-un mod semnificativ transmisia în populație.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata