Fed mare
Cos mare
GIF PRO

Supraveghere video pentru ghenele de gunoi din municipiul Botosani

0 347

Botoşănenii trebuie să fie atenţi unde aruncă sacii cu gunoi menajer. Din aceasta săptămână au fost montate primele camere de supraveghere în zona unor platforme de colectare deșeuri, unde au fost sesizate probleme în ceea ce priveşte depozitatea gunoiului.  Aceasta a fost una dintre propunerile pe care viceprimarul Cosmin Andrei a avut-o pentru bugetul de anul trecut. Măsura este aceea de a stopa depozitarea necontrolată a deșeurilor. „Pentru început l-am gândit cu trei camere de supraveghere pe care le-am amplasat la platformele de colectare a deșeurilor unde sunt probleme în municipiul Botoșani. Este vorba despre Parcul Tineretului, Piața Mică și în spatele restaurantului Tex din Primăverii” , a declarat Cosmin Andrei.

Viceprimarul municipiului a explicat că aceste camere reprezintă un ansamblu format dintr-o cutie, cu acumulator, panou solar, camere de supraveghere, comunicaţii de date 4G care vor ajunge în dispeceratul de la Casa Cărţii. Poliţia Locală va informa patrulele din teren care vor acţiona în timp real. Mai mult, Urban Serv va putea să-şi îmbunătăţească activitatea. „Datele pe care le colectăm ajung la Poliția Locală în dispeceratul Poliției Locale unde au fost integrate aceste trei sisteme şi la Urban Serv, pentru a gestiona mai bine colectarea deşeurilor. Poliţia Locală va interveni şi va aplica sancţiuni acolo unde deşeurile au fost depozitate într-un mod necontrolat. Aici am mărit și sancțiunile de patru ori, amenda maximă este de 400 de lei pentru cetățenii care depozitează în alte locuri decât cele special amenajate. Iar Urban Serv poate acționa în consecință în funcție de situația pe care o observă în timp real. Acest sistem de supraveghere costat 26.000 de lei cu tot cu montarea celor trei camere în amplasamentele pe care le-am decis”, a precizat viceprimarul muncipiului Botoşani.
Camere și pot fi reamplasate în alte locuri în funcție de nevoile Primăriei dar și la solicitarea cetățenilor care pot sesiza dacă sunt persoane care aruncă gunoiul în alte locuri decât ghenele. „Pentru că suntem în perioada în care dezbatem și aprobăm bugetul local pentru anul 2020, analizez extinderea acestui sistem de supraveghere prin achiziția altor camere pe care să le montăm fără a le muta pe acestea, în alte zone unde sunt depozitate deșeuri necontrolate”, a spus Cosmin Andrei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata