Sumele astronomice pe care le câștigă un judecător din Botoșani, detașat la controversata Inspecție Judiciară: pe lângă salariul uriaș, mai are trei tipuri de alocație și două diurne imense

0 1.295

Sumele astronomice pe care le câștigă un judecător din Botoșani, detașat la controversata Inspecție Judiciară: pe lângă salariul uriaș, mai are trei tipuri de alocație și două diurne imense.

Informația a apărut pe un grup de discuții al avocaților, care doresc să sesizeze CCR pentru conflictul între puterea judecătorească și cea executivă, scrie defapt.ro .

„«Slavă magistraturii» aflată în grevă 11 luni pe an și politicienilor slabi, ce admit abuzurile puterii judecătorești”, scrie avocatul care a publicat aceste informații.

Cât a câștigat,în anul fiscal 2021 judecătorul de la Inspecția Judiciară:

  • salariu anual – 220.394 de lei, plus celebrele „diferențe salariale” obținute de obicei prin darea în judecată a statului – 29.944 de lei
  • diurnă delegare: 966 de lei
  • diurnă detașare: 100.947 de lei
  • diurnă proiect POCA: 3.438 de lei
  • alocații transport: 13.439 de lei
  • alocație locuință: 32.948 de lei

În plus, acest judecător a câștigat și 28.250 de lei dintr-un „proiect POCA”. Lipsesc însă din declarația de avere alte beneficii, precum voucherele de vacanță.

Avocatul nu precizează numele judecătorului. „La un calcul succint, judecătorul acesta câștigă aproape 10.000 de euro pe lună, doar fiindcă a dorit să vină la București, din când în când, să cerceteze «ororile» din instanțele noastre”, mai scrie acesta, pe grupul de discuții între avocați. În realitate, judecătorul câștigă, în medie, „doar” circa 7.500 de euro pe lună.

Avocatul apreciază că „ceva grav s-a întâmplat cu magistratura în ultimii ani” și „nu-și mai vede lungul nasului”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata