VIDEO Premii inedite, muzică și distracție la Balul fermierilor organizat de Asociația Moldoovis

0 4.031

Au muncit pe parcursul unui an și sâmbătă au petrecut la Balul Fermierilor.

Balul fermierilor ajuns la a VII-a ediție, este dedicat fermierilor, reflectând bilanțul activității desfășurate în anul 2023.

Evenimentul a avut la Restaurantul Rediu, fiind organizat de Asociația Crescătorilor de Ovine și Caprine (ACOC) Moldoovis împreună cu Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor și Caprinelor (SCDCOC) Popăuți dar și Asociația Crescătorilor de Taurine.

Evenimentul a debutat cu imnul fermierilor, cântat de Andreea Tîrnaucă, o fetiță de șapte ani, elevă a Liceului de Arte Botoșani. Alaturi de directorul Ionica Nechifor balul a fost prezentat de Petronela Cotea Mihai.

Cei mai performanți fermieri Crescători de Animale au intrat în top 20, ocazie cu care au primit și premiile pe categoriile de performanță. Potrivit datelor oficiale primul loc a fost ocupat de Ionuț Agafiței, un fermier din județul Vaslui, pe doi Marin Mărgireș din satul Lișmănița, orașul Darabani iar pe locul trei Giani Iordăchescu din localitatea Dacia, comuna Nicșeni.

În cadrul evenimentului a fost să desemnat și  „FERMIERUL ANULUI 2023”. Astfel comuna Ungureni se poate mândri cu acest titlu, premiul mergând la Adrian Sauciuc, ce are o fermă cu un efectiv important de oi rasa Karakul. De o surpriză a avut parte și Ionica Nechifor, ce a primit cadou de la angajații stațiunii un cățel, mascul, rasa Kangal, in semn de apreciere pentru bună colaborare.

Atmosfera a fost întreținută din interpreți din Republica Moldova și România. Au fost alături de fermieri Mihaela Tabură, Oleg Spânu, Viorica Macovei și Lia Tăburcean.

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata