Stefan Balauca, singurul elev de media 10 la Bacalaureatul olimpicilor

0 1.299

Elevul Ștefan Bălăucă, de la Colegiul Național „M. Eminescu” din municipiu este singurul elev ce a obţinut medial 10 la examenul de bacalauret, sesiunea specială pentru olimpici. La matematică i-a fost echivalat rezultatul obținut la Olimpiada de Matematică de juniori din 2015, la română rezultatul de la Olimpiada Internațională de Lingvistică din 2017, iar la fizică rezultatul la Olimpiada Internațională de Fizică a Țărilor din Asia, care a avut loc în acest an.

Petru toate rezultatele obţinute la competiţiile şcolare Ştefan Bălăucă a obţinut şi titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului.

Sesiunea specială examenului național de Bacalaureat pentru absolvenţii de liceu participanţi la loturile naţionale lărgite care se pregătesc pentru olimpiadele și concursurile internaţionale pe discipline/sportive a fost organizată de Inspectoratul Școlar Județean Prahova în perioada 10-18 mai.

Vineri, 25 mai 2018, au fost afișate rezultatele obținute de candidații înscriși la sesiunea specială de bacalaureat pentru absolvenții de liceu aflați în pregătire sau în etapele de selecție pentru alcătuirea echipelor care vor reprezenta România atât la olimpiadele internaționale pe discipline, cât și la diverse competiții sportive europene sau mondiale.

De asemenea, au susținut examenul și trei absolvenți ai unităților de învățământ militar, nominalizați de Ministerul Apărării Naționale pentru concursul de admitere în instituții de învățământ de profil din SUA.

Din totalul celor 127 candidați prezenți, 96 au promovat, reprezentând 75,59%.

Cele mai multe medii obținute, respectiv 33, au fost între 9 și 9.99, iar alte 24 de medii au fost între 8 și 8.99. Medii între 7 și 7.99 au luat 22 de candidați, iar între 6 și 6.99, 16 dintre absolvenții de liceu prezenți.

La această sesiune, un singur candidat a promovat cu media 10, acesta fiind Ştefan Bălăucă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata