Spital modern ținut închis în plină pandemie. Construcția unui tunel de legătură amânat trei ani!

0 541

După opt luni de când România se află în pandemie din cauza coronavirusului în municipiul Botoșani autoritățile nu pot folosi un spital modern pentru tratarea bolnavilor din cauza nepăsării. Un tunel ce trebuia să facă legătura între clădirea Spitalului de Recuperare „Sf. Gheorghe” și Spitalul de Boli Paleative nu a fost construit timp de trei ani.

Lipsa acestuia a fost constată de la nivel central într-un răspuns oficial al Companiei Naționale de Investiții. Lămuri au fost solicitate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) condus de prefectul Dan Nechifor. Reprezentanții CNI arată tocmai faptul că Spitalul de Boli Cronice și Îngrijiri Paliative trebuie să fie racordat la utilități. Unitatea medicală modernă cu aproximativ 20 de saloane şi 84 de paturi, este dotată cu bază de tratament şi îngrijire şi cu sursă de oxigen la fiecare pat. Lucrarea a costat 15.6 milioane de lei şi a fost realizată cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice prin Compania Naţională de Investiţii. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lucrările aferente racordului la utilități, lucrările aferente sistematizării verticale și construcția corpului de legătură între clădirea existentă și cea noua trebuie realizate de Primăria municipiului Botoșani. Fără aceste lucrări nu se pot obține avizele de funcționare de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Direcţia de Sănătate Publică.

Fostul primar Cătălin Flutur susținea că anul acesta Spitalul va deveni funcțional. „III. Sănătate – unități medico-sanitare

UTILITĂȚI PENTRU SPITALUL DE RECUPERARE ȘI EXTINDEREA SPITALULUI DE PNEUMOFTIZIOLOGIE

Racordarea la utilități a Spitalului Municipal de Boli Cronice și Îngrijiri Paliative este una dintre investițiile importante cuprinse în bugetul orașului pe 2020. Secția va deveni astfel funcțională în acest an, asigurând cea mai bună asistență posibilă botoșănenilor afectați de boli incurabile”, anunța la începutul anului Cătălin Flutur. 

 

În același timp și la începutul anului 2018 în planul bugetului Cătălin Flutur anunța „Obiective de investiţii:

Spitalul de Pneumoftiziologie – Reabilitare instalații termice

Spital municipal de boli cronice și îngrijiri paliative – deviere rețele

Tunel de legatură între Spitalul municipal de boli cronice și îngrijiri paliative și bucatarie spital Sf. Gheorghe

Racorduri utilități Spitalul municipal de boli cronice și îngrijiri paliative”

Lucrările au fost efectuate de Victor Construct şi au demarat pe 20 noiembrie 2018. Prima solicitare pentru construcţia Spitalului municipal de boli cronice şi îngrijiri paleative din Botoşani a fost făcută de deputatul PSD Tamara Ciofu în 2014.

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata