Sesiune extraordinară pentru votarea ordonanțelor date de guvern după proteste

0 130

Președintele Senatului Nicolae Ciucă a convocat Senatul în sesiune extraordinară, luni, pentru aprobarea ordonanțelor adoptate de Guvern la sfârșitul acestei săptămâni, susțin surse politice.

Conform surselor citate, sesiunea extraordinară a fost convocată pentru declanșarea procedurii legislative de aprobare a ordonanțelor de urgență adoptate de Guvern pe 17 ianuarie, în vacanţa parlamentară, referitoare la marcajul fiscal comun pentru motorină şi kerosen şi echivalări de permise pentru circulaţia pe drumurile publice.

După ședința Biroului Permanent al Senatului, proiectele vor intra în dezbaterea comisiilor de specialitate ale Senatului, prim for sesizat în aceste cazuri.

Cele două ordonanțe fac parte din revendicările formulate de fermierii și transportatorii care au protestat în ultimele zile.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat vineri un prim pachet de măsuri pentru fermieri și transportatori: „Este clar din punctul meu de vedere că protestele au fost îndreptățite”, a spus șeful Guvernului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata