Patru poduri noi vor fi construite peste Prut

0 203

Agenția Națională pentru Achiziții Publice din România a validat documentația de atribuire pentru elaborarea studiilor de fezabilitate pentru alte patru poduri rutiere peste Prut.

Anunțul a fost făcut de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale din R. Moldova, Andrei Spînu, pe profilul său de Telegram și preluat de portalul Deschide.md într-un articol intitulat „Mulțumim, România”.

 

Potrivit ministrului, este vorba de Podul Costești – Stânca, Podul Leova – Bumbăta, Pod nou Leca – Fălciu și Podul nou Barboieni – Răducăneni. De asemenea, continuă licitația pentru podul la nivel de autostradă care se va construi peste Prut, Ungheni – Ungheni. Noul termen pentru depunerea ofertelor a fost stabilit până pe 31 ianuarie.

Andrei Spînu a menționat că principalele caracteristici prevăzute pentru construcție sunt: 261,20 m lungime pod nou peste Prut, 2 benzi pe sens + trotuare, 13 m lățime pod nou (Etapa I) + 11,25 m (Etapa II), 8 m lățime parte carosabilă, 1 km lungime traseu și 4 x 3,75 m parte carosabilă drum de legătură.

„Durata contractului este de 24 luni, din care 6 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuție, iar sursa de finanțare este asigurată din fonduri europene nerambursabile. Împreună cu celelalte poduri de la Giurgiulești (MD) – Galați (RO) (deja reabilitat), Leușeni (MD) – Albița (RO), Sculeni (MD) – Sculeni (RO), Cahul (MD) – Oancea (RO), vom asigura interconectivitatea cu România și nemijlocit cu Uniunea Europeană. Podurile vor aduce mai multă siguranță și fluidizare a traficului pentru camioanele noastre sau cele care tranzitează Republica Moldova, va crește comerțul și va integra și mai mult Republica Moldova în Rețeaua de Drumuri Europene TEN-T”, a precizat ministrul.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata