Sefii din primarie discuta cati bani sa ii mai dea lui Victor pentru lucrarile de consolidare la Teatru Eminescu

0 351

La consolidarea Teatrului Mihai Eminescu se lucrează iar suma cerută de firma lui Victor Mihalachi pentru finalizarea lucrărilor nu este acceptată de oficialii din Primărie. La finalul lunii trecute constructorul, respectiv LDC Trust Construcţii MV, susţinea că ar mai fi nevoie de 1, 2 milioane de lei pentru ca lucrările de consolidare să fie finalizate.  Cătălin Fetcu directorul Direcţiei de dezvoltare locală din cadrul Primăriei Botoşani, susţine că lucrările de consolidare sunt finalizate în proporţie de 80% iar suma cerută de constructor este în analiză. Se lucrează, suntem la 80% din contract, sperăm că într-o lună să finalizăm. Suma cerută de constructor este în analiza noastră. Suntem într-un contract şi restul…nici nu ştiu de unde a apărut suma aceasta. Poate domnul Bobescu ştie mai bine. Majoritatea sumei, 500.000 de lei, este pentru transport moloz, cu roaba. Nu există altă sumă decât 640.000 de lei”, a spus Cătălin Fetcu. Acesta susţine că deşi constructorul a vorbit şi despre o altă sumă de 600.000 – 700.000 de lei pentru protejarea clădirii pe perioada iernii, aceasta este responsabilitatea Primăriei. „Protejarea clădirii pe timpul iernii este responsabilitatea noastră, vom face achiziţie publică pe SECAP. El a înaintat o propunere tot aşa de 600.000 – 700.000 de lei pentru politienă în geam…Nu suntem de acord cu suma respectivă. Vom scoate pe SECAP. Nu a fost transmis nimic oficial. Sunt sus la plafon cu lucrările. Lucrarea de consolidare arată foarte bine şi s-a încadrat în termen”, a precizat directorul Direcţiei de dezvoltare locală.  În acelaşi timp municipalitatea a pregătit documentaţia şi pentru organizarea licitaţiei pentru restul lucrărilor la Teatru. Aproape am finalizat, 90% caietul de sarcini pentru angajarea unui proiectant. Trebuie să se facă o revizie pentru au trecut atâţia an şi tot aşa o să scoatem la licitaţie pentru construcţie. Sper că la primavără să înceapă lucrările. Şi proiectantul are nevoie de câteva luni, ai procedura de licitaţie două – trei luni, să spunem că prin primăvară vom începe.
Din 25 octombrie anul trecut s-au realizat multe, s-a ţinut o licitaţie pe partea de consolidare, lucrare aproape finalizată, într-o lună jumătate sunt şanse mari să finalizăm. S-a pregătit caietul de sarcini pentru protejare şi pentru subcontractare. Acoperişul are o folie pe partea din faţă pe o astereală din scândură dar sunt şi zone degradate de soare, de la vânt, dar nu există un pericol. O să încercăm să protejăm dar nu o să dăm niciodată 700.000 de lei pentru nişte folii. Problema este sus la acoperiş. Patru ani nu s-a discutat că e folia ruptă dar acum când avem un contract, o finanţare”, a declarat Cătălin Fetcu.

Valoarea totală a proiectului, cuprinzând atât partea de consolidare, cât și pe cea de restaurare, este de 23.944.057,74 lei, respectiv 5.136.556,42 euro. Din această valoare, contribuția proprie a municipiului Botoșani este de 1.566.845,9 lei (336.124,83 euro), reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, la care se adaugă cota de cofinanțare de 2%, în cuantum de 456.677,79 lei (97.967,99 euro).
Așadar, dintr-un total de aproximativ 240 de miliarde de lei vechi, cât costă întregul proiect, municipalitatea va achita doar aproximativ 20 de miliarde de lei vechi, restul de 220 de miliarde de lei vechi fiind fonduri europene nerambursabile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata