Şefii din PNL, obligaţi să candideze la alegeri. Dacă iau scor mai mic decât al partidului, îşi pierd sprijinul politic

0 253

Şefii de filiale PNL din ţară vor fi obligaţi să candideze la alegerile locale, arată un document citat de Antena 3. Dacă vor obţine un scor mai mic decât al partidului, îşi vor lua adio de la fotoliul de parlamentar.

În plus, organizaţiile PNL care se vor clasa pe ultimele zece locuri la alegeri vor fi dizolvate. Preşedinţii de filiale PNL vor avea opţiunea de a candida fie pentru postul de preşedinte de Consiliu Judeţean, fie pentru cel de primar. Dacă vor obţine un scor sub cel al filialei, ei nu vor mai fi susţinuţi pentru alegerile parlamentare.

Măsurile, arată sursa citată, ar fi fost luate în interiorul partidului pentru a-i mobiliza pen liderii de filiale să obţină un scor cât mai bun la alegeri.

Organizația PNL Botoșani frământată de mișcări surprinzătoare. De vineri a apărut informația că de la nivelul central al partidului ar fi impus pentru preluarea conducerii Valeriu Iftime. Acesta ar urma să-l înlocuiască pe Costel Șoptică. În jurul său s-au coalizat mai mulți primari care nu vor accepta numirea lui Valeriu Iftime.

La alegerile locale de acum patru ani Doina Federovici, PSD, a obținut postul de președinte al Consiliului Județean cu 65.688 voturi, în timp ce Costel Șoptică, PNL a beneficiat de susţinerea a 51.064de alegători.

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata