locale psd
locale sus

Sef de post de politie condamnat dupa ce a condus fara permis masina institutiei

0 1.263

Un fost şef de post de poliţie a fost condamnat marţi după ce a condus ani de zile maşina instituţiei fără a avea permis. Florin Istina, fost şef al postului de Poliţie din Gorbăneşti, a fost condamnat, marţi, de Judecătoria Botoşani.

simio cosma

Florin Istina a primit o pedeapsă de un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de doi ani.

„Condamnă pe inculpatul Istina Florin, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere în formă continuată, prev. şi ped. de art. 335 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal, art. 374 alin. 4, art.396 alin.10 din Codul de procedură penală, la pedeapsa de 1(unu) an şi 6 (şase) luni închisoare. În baza art.91 Cod penal dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani, conform dispoziţiilor art. 92 Cod penal. În baza art.93 alin.1 Cod penal obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Botoşani la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art.93 alin. 2 din Codul penal impune inculpatului obligaţia de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune Botoşani sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 alin. 3 din Codul penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăria com. Gorbăneşti, jud. Botoşani, pe o perioadă de 60 de zile. În baza art.91 alin. 4 Cod penal atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art.96 Cod penal referitoare la condiţiile în care se poate dispune revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere. În baza art. 274 alin.1 din Codul de procedură penală obligă inculpatul la plata către stat a sumei de 230 lei reprezentând cheltuieli judiciare. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din 31 octombrie 2017.”, se arată pe site-ul judecătoriei Botoşani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata