parlamentare sus
achitei top

Scandalul actelor pentru Teatrul Mihai Eminescu : „Nu se dorește accesarea acestei finanțări”… „S-a întârziat o lună de zile prin nedepunerea acestor documente” – VIDEO –

0 1.128

Vineri viceprimarul municipiului Cosmin Andrei a prezentat dovezi care confirmă faptul că municipalitatea nu a trimis documentaţia solicitată de Compania Națională de Investiții (CNI) la Teatrul Mihai Eminescu. Acestea au fost prezentate după ce joi, în cadrul şedinţei de Consiliul Local, viceprimarul a fost contrat de primarul Cătălin Flutur, care susţine că au fost trimise toate actele cerute de la CNI.   „În ultima ședință de Consiliul Local am făcut o interpelare prin care solicitam domnului primar și aparatului pe care îl conduce urgentarea depunerii documentului pentru consolidarea Teatrului Mihai Eminescu, domnia sa transmițând că a făcut acest lucru și că totul este în regulă spunând că ar fi un răspuns de la CNI că nu ar fi bani. Eu l-am contrazis și i-am spus că lucrurile nu sunt așa, că nu avem documentația depusă și nu putem trece la următoarea etapă, aprobarea indicatorilor tehnico-economici și am promis că voi veni cu documente. Iată astăzi am răspunsul de la Compania Națională de Investiții semnat de dna director de acolo din care vă citesc ultima frază: Până la această dată, UAT Botoșani nu a depus  documentația completă conform minutei încheiate în data 9 mai 2018, întâlnire pe care a avut-o acolo….Deci nu s-au depus documentele, da? Am spus că vin cu documente, am venit. Dacă s-ar fi depus aceste documente, dacă se depun astăzi, mânie, luni în al treisprezecelea ceas putem demara următoarea etapă. Am găsit o sursă de finanțare pentru consolidarea Teatrului „Mihai Eminescu” și nu se depun documente, se caută altă sursă, alte variante, că nu se dorește accesarea acestei finanțări. Trebuie să răspundă domnia sa”,  a declarat Cosmin Andrei.

psd parl jos

VIDEO

La rândul său senatorul Doina Federovici,  președintele PSD Botoșani, a cerut ca municipalitatea să depună în sfârșit documentația necesară pentru consolidarea Teatrului.  „Trebuie să înțelegem că avem sursa de finanțare CNI, prin reprezentantul său, prin directorul general, ministerul dezvoltării, prin vicepremierul Paul Stănescu a transmis foarte clar, avem sursa de finanțare și finanțăm în primă fază partea de structură a Teatrului „Mihai Eminescu”. Partea de structură de rezistență nu este partea proiectului inițial. Chiar dacă s-a întârziat o lună de zile prin nedepunerea acestor documente, noi rugăm autoritatea locală să facă toate demersurile necesare, să depună astfel încât într-un timp cât mai urgent să avem aprobarea indicatorilor și această investiție care stă la baza finanțării lucrării să poată fi demarată în termenul cel mai scurt”, a precizat senatorul Doina Federovici.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata