Sanctiuni cerute pentru Eugen Turcanu. Costel Lupascu : „Acest domn director este aceea de om care taie şi la propriu şi la figurat” Cosmin Andrei : „Este mentorul domnului Flutur”.

0 320

Comportamentul lui Eugen Ţurcanu, directorul Direcţiei Servicii Publice, Sport şi Agrement, a fost criticat de doi social democraţi.  Costel Lupaşcu şi Cosmin Andrei i-au cerut primarului Cătălin Flutur să ia măsuri cu directorul DSPSA în urma plângerilor înregistrate la adresa acestuia.

„Am avut în audienţă la cabinet doi salariaţi ai DSPSA care au reclamat că au fost agresaţi de Eugen Ţurcanu. Consider că este de neacceptat un asemenea comportament al unei persoane cu responsabilitate publică. Iar ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă, prin faptul că acest director Ţurcanu a agresat unul dintre salariaţi, cred că până la urmă, atât timp cât există o plângere penală, făcută de acel salariat, organele de cercetare vor stabili dacă se face sau nu vinovat, dar, repet, până la acea decizie, vorbim de persoane cu responsabilitate publică şi persoane care au un comportament nedemn. Acei oameni îmi spuneau că imaginea pe care şi-o promovează acest domn director este aceea de om care taie şi la propriu şi la figurat. Este şi expert în arte marţiale şi oamenilor efectiv  le este frică de faptul că acest om poate fi violent fizic cu salariaţii. Salariaţii sunt speriaţi de atitudinea pe care o are acest domn director şi nu cred că face cinste nici domnului primar, nici colegilor de partid un asemenea comportament”, a precizat Costel Lupaşcu.

Viceprimarul Cosmin Andrei a prezentat documentul medical primit de la medicul de la padocul municipalităţii Mihai Maxim, cel care susţine că Eugen Ţurcanu l-a strâns de gât. Documentul confirmă un „traumatism cervical prin ştrangulare”.  „Este un document care confirmă că acest medic a fost agresat. La prima impresie acest lucru se confirmă şi cred că cineva ar trebui să ia atitudine cu acest coleg al nostru care este un luptător profesionist. Dânsul a ajuns în Consiliul Local în mandatul domnului Flutur, care păstrează tăcerea. Îi văd peste tot împreună, este mentorul domnului Flutur, iar domnul Flutur este cel mai îndreptăţit să-i ceară să facă un pas în spate. Vreau să trag un semnal de alarmă, având în vedere că este şi luptător profesionist şi singurul din Botoşani care are dreptul să poarte sabie…Şi la mine au venit angajaţi ai DSPSA, care au reclamat un comportament nepotrivit al directorului, nu neapărat cazuri de agresiune care să fie confirmate, un limbaj violent. O serie de incidente şi tensiuni au fost la DSPSA. Chiar în 2012 am avut o delegaţie care mi-a spus că vor să intre toţi angajaţii în grevă din cauza atitudinii domnului director. Colegii de acolo au spus că nu se mai poate lucra cu domnul Ţurcanu. Iată că aceste lucruri au escaladat şi am ajuns la un caz de agresiune”,  a spus Cosmin Andrei.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata