S-au ales cu dosare penale după ce au fost prinși beți la volan

0 139

La data de 16 noiembrie 2020, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani, în timp ce se aflau pe drumul european DE 58, pe raza localității Hudum, au efectuat semnal de oprire unui autoturism condus de un tânăr de 21 de ani, din comuna Vlădeni.

 

Întrucât acesta nu a respectat indicațiile polițiștilor și și-a continuat deplasarea, s-a procedat la urmărirea sa până pe raza localității Huțani, unde a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu un stâlp din beton de pe marginea părții carosabile.

 

În urma impactului au rezultat doar pagube materiale.

 

Fiind testat cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată a fost de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

De asemenea, tânărul a fost sancționat cu amendă în cuantum de 2320 de lei pentru nerespectarea prevederilor O.U.G 195/2001 și cu amendă în cuantum de 1.000 de lei pentru nerespectarea restricțiilor de circulație.

 

La data de 16 noiembrie 2020, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că un autoturism se deplasează haotic pe strada Sucevei.

 

Polițiștii au identificat în trafic autoturismul și au procedat la oprirea acestuia, prilej cu care au observat că bărbatul care se afla la volan, în vârstă de 70 de ani, era incorent, nu a reușit să înmâneze documentele și nici nu a dorit să coboare din autoturism, fiind extras de către polițiști.

 

Conducătorul auto a refuzat atât testarea cu aparatul alcooltest cât și prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de refuz de prelevare de mostre biologice, urmând ca în funcție de rezultatul acestora să fie propusă soluție procedurală.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata