Prognoza meteo pentru săptămâna viitoare. Când revine primăvara

0 1.196

Săptămâna care vine, începând din 19 martie va avea aspect de final de iarnă. Fiecare zi a săptămânii viitoare va aduce precipitații și vânt și maxime negative într-o bună parte din țară. În partea de Nord a țării, în special în Nordul Moldovei, vor fi maxime de -6, respectiv -7 grade. În centrul țării se vor înregistra valori termice mai ridicate, de aproximativ 8-9 grade Celsius.

Săptămâna 19-25 martie, vreme de final de iarnă.

Luni se vor înregistra precipitații în toată țara, iar cele mai importante vor fi în Sudul țării. Vor exista cantități de apă moderate, de 15-20 de litri pe metru pătrat și precipitații mixte, deci ploi și lapoviță în toată țara.

Marți, valorile termice nu se vor schimba semnificativ. La nivelul întregii țări vor fi maxime cuprinse între -5 și 5 grade. Precipitațiile vor fi pe arii extinse, cele mai multe în extremitățile de Sud-Est și Sud-Vest. Vor exista de asemenea condiții de formare a poleiului și cel mai probabil, ninsori în Moldova, unde maxima ar putea ajunge chiar la -6 grade Celsius.

Miercuri, în majoritatea zonele țării se vor înregistra precipitații semnificative. Extremitatea de Sud și Sud-Est va avea în continuare lapoviță și ploi, precipitații mixte și condiții de formare a poleiului și în rest, ninsori.

Joi va fi în continuare o vreme rece, cu temperaturi cuprinse între -2 și 5 grade. Pentru Sudul țării se estimează cele mai multe precipitații.

Vineri, vremea nu se va schimba foarte mult față de joi, în medie, temperaturile vor fi cuprinse între -2 și 5 grade.

Sâmbătă și duminică vor fi mai puțini nori, va apărea și soarele, se va înregistra o ușoară creștere a temperaturii, însă nopțile vor fi reci, cu maxime de aproximativ -14 grade.

Începând de luni, 25 martie se va înregistra o încălzire simțitoare a vremii, caracteristică anotimpului de primăvară.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata