Investitii in infrastructura in comuna Stiubieni. Primarul Ionel Merticariu: ”Avand utilajele noastre ne permitem sa facem lucrari mai dese si de mai buna calitate”

0 1.851

Investitiile in comuna Stiubieni resprezinta o prioritate si in acest an pentru primarul Ionel Merticariu. Pietruirea drumurilor este solutia autoritatilor locale pentru ca accesul in localitatile comune sa fie unul facil, pana cand de la nivel central, se vor aloca sume de bani pentru asfaltare. „Vom continua pietruirea drumurilor pentru ca este cel mai important pentru noi. S-a tot pus piatra mereu dar textura solului la noi este una mai ciudata, mlastinoasa si nu rezista mult piatra. Avem o problema din punctul acesta de vedere mai ales in satul Negreni unde se afla si lacul de acumulare, sunt si alunecari de teren… Suntem nevoiti ca in fiecare an tot sa punem piatra dar efectul nu este cel scontat. Nu ne permitem sa facem asfalt pentru ca sunt multi kilometri, incercam, facem proiecte dar mai greu prinzi astfel finantare pe segmentul acesta. Avem contractate peste o suta de masini de piatra, avem camionul nostru facem economii foarte mari. Avem si buldo-excavatorul nostru, nu au fost probleme cu deszapezirea anul acesta. Avand utilajele noastre ne permitem sa facem lucrari mai dese si de mai buna calitate”, a spus Ionel Merticariu.

In acelasi timp edilul isi doreste ca Manastirea „Sfanta Treime” din localitate sa devina un punct de atractie pentru turisti.

„Am finalizat catre manastirea Stiubieni, Sfanta Treime, in primavara aceasta am facut receptia la 2,2 kilometri de asfalt. Manastirea este intr-un loc mai retras si deserveste si multa populatie din satul Stiubieni, resedinta de comuna. De asemenea pentru ca manastirea este un loc de pelerinaj am spus ca este pacat vrem sa facem si un proiect de iluminat public cu led. Vrem sa ajungem in comuna Stiubieni la o proportie de 80% de iluminat public. Se vor achizitiona peste o suta de lampi cu led”, a completat primarul Ionel Merticariu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata