Proces de 1.5 milioane de lei pentru Parcul Cornisa. Primarul Catalin Flutur : „Asteptam hotararea instantei”

0 796

Departe de a fi preluat de municipalitatea Parcul de Agrement Cornişa a ajuns în instanţă. În timp ce reprezentanţii municipalităţii nu pot avansa nici măcar un termen privind recepţia obiectivelor de la Cornişa, iar despre deschiderea acestora în cursul acestui an nici nu poate fi vorba, constructorul Electroalfa a dat Primăria în judecată. Aceştia susţin că au fost ţinuţi prea mult pe şantier peste termenul prevăzut în contract deși ei sunt cei care au derulat investiția și și-au stabilit termenele de execuție. Acţiunea a fost înregistrată în iunie 2017, la doi ani de când fostul primat Ovidiu Portariuc susţinea că Parcul va fi deschis. Firma solicită primăriei daune de 1,5 milioane de lei, cauzate de prelungirile succesive ale termenelor de execuţie. „Ei pe această perioadă au acolo organizarea de şantier şi îşi doresc probabil să obţină nişte bani, dar ne judecăm. Instanţa va hotărî a cui este vina, prelungirile s-au făcut cu acordul părţilor, asta invocăm şi noi în apărarea noastră şi aşteptăm hotărârea instanţei”, a declarat primarul Cătălin Flutur.

Primul termen a procesului a fost pe 23 august când s-a acordat termen de judecată pentru a se comunica înscrisurile depuse la termenul de astăzi de către reclamant. La următorul termen de pe 20 septembrie se amână cauza pentru a se comunica pârâtului duplicatul înscrisurilor depuse la dosar de societetatea reclamantă, pentru a lua cunoştinţă de conţinutul acestora. Al treilea termen cel de pe 18 octombrie se amână cauza pentru a da posibilitatea reclamantei să ia cunoştinţă de punctul de vedere depus la dosar de pârât. Un nou termen al procesului este miercuri, 1 noiembrie.

La această dată se mai lucrează la bazinul exterior, heleşteu şi canalizare. Edilul municipiului nu mai anunţă nicio dată la care obiectivul Parcul Cornişa ar fi putea fi funcţional.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata