parlamentare sus
achitei top

Primaria pierde sase puncte termice

0 473

Primăria pierde şase puncte termice din municipiu. Acestea vor fi predate lichidatorului judiciar al fostei societăţi de termoficare Termica.

psd parl jos

Punctele termice au fost câştigate în instanţă de Constantin Lulu Dascălu, lichidatorul judiciar al Termica. În 2011, acesta s-a adresat instanţei motivând că patrimoniul Termica a fost subevaluat şi a avut câştig de cauză. Constantin Lulu Dascălu a obţinut în instanţă anularea facturii prin care bunurile Termica au fost preluate de către municipalitate şi ulterior predate la Modern Calor.

Falimentul societăţii Termica a fost declarat în 2010. În martie 2016, Constantin Lulu Dascălu a preluat 28 de puncte termice şi tot atunci atunci a anunţat că va continua demersurile în instanţă, deoarece datoriile fostei societăţi de termoficare se ridicau la 120 de milioane de lei.

Curtea de Apel Suceava a obligat Primăria Botoșani să înapoieze respectivele bunuri, însă acestea sunt imposibil de redat în natură și, în consecință, SC Termica SA, firmă în faliment condusă de lichidatorul Constantin Lulu Dascălu, cere acum contravalorea în lei a acestora. Mai exact, este vorba de rețeau primară transport agent termic modernizată, rețele secundare de transport agent termic modernizate, contori și bucle de măsură, echipamente, instalații, sisteme de măsură și automatizare integrate în sistemul centralizat de alimentare cu energie termică și amplasate în punctele termice, echipamente și instalații tehnologice aferente centralei electrice de termoficare, integrate și ele în sistemul centralizat de termoficare și un stoc de materiale utilizat la lucrările de modernizare derulate după 1 iulie 2010.Aleşii locali vor stabili componenţa comisiei care va preda cele şase clădiri, dar şi contractele de închiriere, dar vor negocia şi condiţiile în care municipalitatea va încasa concesiunea aferentă terenurilor care se află sub punctele termice.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata