parlamentare sus
achitei top

Prescolari premiati la concursul „Micul Pieton”

0 763

Poliţiştii Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Botoşani au organizat etapa judeţeană a concursului de educaţie rutieră destinat preşcolarilor. Ajuns la cea de-a XI-a ediţie, concursul s-a dovedit a fi foarte atractiv, atât pentru copii, cât şi pentru cadrele didactice.

psd parl jos

Conform protocolului de colaborare dintre Inspectoratul de Poliţie Judeţean Botoşani şi Inspectoratul Şcolar Botoşani, astăzi s-a desfăşurat etapa judeţeană a concursului de educaţie rutieră Micul Pieton. Acesta se adresează preşcolarilor şi are drept scop principal transmiterea şi consolidarea informaţiilor referitoare la regulile de circulaţie, astfel încât cei mici să devină viitori participanţi responsabili la traficul rutier.

Concursul a avut loc la Grădiniţa nr. 21 din municipiul Botoşani şi au participat 16 echipaje, formate din câte 3 copii.

Prima probă a concursului a fost una teoretică, în care micuţii au avut de recunoscut indicatoare şi marcaje rutiere şi de identificat modalităţile în care pot folosi în siguranţă drumurile publice.

Cea de-a doua probă a fost una interactivă în care preşcolarii să-şi  dovedescă vastele cunoştinţe privind  regulile ce trebuie respectate în calitate de participanţi la trafic. Ei au răspuns la diverse întrebări şi ghicitori şi au avut de recunoscut planşe cu indicatoare rutiere.

Cu toţii au fost foarte bine pregătiţi, astfel că juriul a fost pus la grea încercare pentru a stabili departajarea echipajelor.

La sfârşit toţi copiii au primit diplome şi premii din partea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Botoşani şi al Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Acest concurs face parte din programele preventiv-educative desfăşurate de către IPJ Botoşani pentru reducerea accidentelor şi victimizării copiilor ca urmare a unor astfel de evenimente.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata