Prescolari acasa din cauza lucrarilor de reabilitare a gradintei. ISJ nu a avut alternativa. Primarul Andrei: „ISJ impreuna cu doamna director de acolo pot gasi variante…”

0 282

Sute de preşcolari din municipiul Botoşani învaţă în sistem online, urmare a lucrărilor de modernizare ce au loc în grădiniţa unde învaţă. În această situaţie sunt de luni, 15 martie,  cei 292 de preșcolari, respectiv 11 grupe de copii, din cadrul Grădiniței cu program prelungit nr.22 din Botoșani.

Lucrările de modernizare demarate de Primăria municipiului Botoșani sunt cu fonduri primite prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Oficialii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) au primit adresă de la municipalitate prin care li se solicita găsirea unui alt spaţiu. În replică reprezentaţii IŞJ au solicitat amânarea începerii lucrărilor. „Ordinul de demarare al lucrărilor este semnat de primarul municipiului Botoșani. Din informarea oficială pe care au transmis-o către grădiniță, se stipulează 12 luni de la data începerii lucrărilor. Noi sperăm să nu fie nevoie de cele 12 luni, constructorul să finalizeze lucrările cât mai rapid pentru ca preșcolarii să revină la grădiniță. Dat fiind numărul prea mare de copii, nu am avut spațiu fizic unde să mutăm acești preșcolari. În momentul de față, activitatea lor se desfășoară în mediul online până se finalizează lucrările de modernizare. Noi am sugerat să se mai amâne începerea lucrărilor. Până la vacanţa de vară, sau măcar cea de Paşte, dar aceasta a fost decizia Primăriei”, a spus Gabriel Hîrtie, inspector şcolar general al IŞJ.

Primarul Cosmin Andrei susţine că lucrările nu se pot finaliza doar în perioada vacanţei de vară, iar nedemararea lucrărilor ar fi dus la încălcarea contractului şi pierderea banilor.

„Lucrările de reabilitare ale acestui imobil se întind pe un an de zile, pentru că discutăm de o reabilitare serioasă, cu fonduri de la Guvern. Cu siguranţă nu s-ar fi finalizat în perioada vacanţei de vară. Dacă nu accesam fondurile acestea nu reabilitam grădiniţa şi nu aveam un aviz pentru securitate la incendiu. Lucrurile acestea le facem pentru îmbunătăţirea infrastructurii de învăţământ iar Ministerul Educaţiei prin IŞJ poate găsi alternative. Nu este un motiv să nu reabilităm instituţiile de învăţământ pentru că creeăm acest disconfort pe care eu îl înţeleg. IŞJ împreună cu doamna director de acolo pot găsi variante astfel încât să ne asigure frontul de lucru pentru că avem acest calendar, contract semnat ferm cu reabilitarea într-un interval de un an. A durat procedura de licitaţie şi dacă nu începem reabilitarea acum există riscul să pierdem fondurile care sunt guvernamentale nu din bugetul local”,  a declarat primarul Cosmin Andrei.

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata