Functionari reclamati la prefect. Dan Nechifor: „Functionarii publici nu au numai drepturi, ci si indatoriri”

0 833

Comportamentul unor funcţionari din primării şi instituţii pulice a fost reclamat la Instituţia Prefectului.

Dan Nechifor, prefectul judeţului, susţine că orice sesizare la adresa comportamentului acestor angajaţi va fi verificată.

„Un lucru pe care l-am sesizat a fost conduita funcționarilor publici în relațiile cu cetățenii. În decursul anului trecut, 25% din funcționarii de la unitățile administrativ teritoriale au fost reclamați. În acest an, împreună cu colegii mei am hotărât ca, dacă vom mai avea sesizări de genul acesta, voi emite un ordin și voi stabili o comisie în acest sens, care să verifice sesizările cetățenilor, urmând să fie sesizate instituțiile abilitate, în condițiile în care sunt fapte care atrag răspunderea disciplinară, contravențională sau penală”, a spus prefectul Dan Nechifor.

Nemulţumirile sunt la adresa angajaţilor, de la primar, viceprimar, șef serviciu, secretar general și funcționarii publici. Faptele reclamate vizează refuzul eliberării unor adeverințe, comportament inadecvat, dar și posibile abuzuri. „Am zis că ar trebui să schimbăm puțin modul de abordare, în condițiile în care funcționarii publici nu au numai drepturi, ci și îndatoriri prevăzute de Codul administrativ”, a precizat Dan Nechifor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata