Preoti botosaneni preamiati de ÎPS Teofan de ziua Sfintei Parascheva

0 268

La finalul Sfintei Liturghii de luni oficiată cu prilejul prăznuirii Sfintei Parascheva, pe scena special amenajată în fața Catedralei Mitropolitane din Iași 17 preoți care au sprijinit construirea de biserici în perioada comunistă, au fost decorați de către Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, primind, pe lângă distincție, o Sfântă Scriptură cu scris mare și o icoană litografiată cu Sfânta Parascheva şi cu Sfântul Ierarh Spiridon, Episcopul Trimitundei. Printre aceștia au fost premiați și trei preoți botoșăneni.

„Aduc în fața dumneavoastră, spre cinstire, câțiva dintre preoții Arhiepiscopiei Iașilor. Se apropie, cu mila lui Dumnezeu, sărbătorirea a 30 de ani de la evenimentele din decembrie 1989. Puțin câte puțin trec anii și uitam de acea perioadă de dinaintea lui decembrie ’89. Veteranii de război s-au dus sau se duc unul câte unul spre Împărăția Cerurilor. Cei care au pătimit în închisori, de asemenea ne părăsesc. Am socotit de bine, la apropierea acestui soroc, să ne aducem aminte de câteva clipe luminoase care au răzbătut ca o stea strălucitoare prin întunericul acelor vremi – și anume, de câțiva dintre preoții care mai sunt în viață și au zidit biserici înainte de 1990”, a subliniat IPS Părinte Mitropolit Teofan, potrivit doxologia.ro.

Cântarea „Vrednic este!” a încununat ceremonia prin care distincția „Crucea Moldavă” a fost primită de către preoții Curtean Ioan Zaharie, Bogus Gheorge, Sârbu Vasile, Rusu Mihai, Apostol Petru, Lăzărescu Eugen, Artemie Moldovan, Capșa Constantin, Florea Aurel, Dogariu Gheorghe, Lunic Aurel, Iușcă Paul și Mihai Nica, au primit din partea Sfintei Mitropolii, ordinul „Crucea Moldavă”. De asemenea, pr. Dănilă Ioan, Lucian Leonte, Ailincăi Dumitru, Manoliu Ioan au fost răsplătiți cu „Crucea Specială”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata