Premieră în acest sfârșit de săptămâna la Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani!

0 122

Vă invităm sâmbătă, 13 mai și duminică, 14 mai de la ora 1800, la Casa Tineretului din B-dul Mihai Eminescu nr. 48 la premiera spectacolului „Caragiale e de vină” de Matei Vișniec, regizat de Vlad Trifaș. Scenografia spectacolului este semnată de Mihai Pastramagiu, coregrafia, Victoria Bucun, iar muzica originală și light-design-ul sunt create de Vlad Trifaș. Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Dana Bucătaru, Lorena-Petronela Chiribuță, Sorin Ciofu, Volin Costin, Alexandru Dobynciuc, Gheorghe Frunză, Cristina Gheorghe, Bogdan Horga, Silvia Luca, Lenuș Moraru, Crenola Muncaciu, Gina Patrașcu-Zamfirache, Valentin Popa.

„În primul rând, cred ca este un exercițiu de redescoperire a poporului român. O observație fină a lui Neagu Djuvara este aceea că suntem probabil cel mai interesant și important amestec cultural, cel puțin din zona balcanică, amestec care nu a putut fi descoperit niciodată până în profunzime.

Spectacolul se numește „Caragiale e de vină”, dar nu știu dacă noi căutăm o vină neapărat. Bineînțeles că este în obiceiul nostru de a căuta o vină, de a da vina pe altcineva, dar nu știu dacă reușim să o și găsim. Cred că toți suntem de vină, așa cum o replică absolut superbă din textul domnului Matei Vișniec spune: „ne-am identificat cu personajele pe care le-am îndrăgit cel mai mult”. Caragiale a fost doar un fin observator al societății, deci e posibil ca această oglindă să funcționeze de minune în cazul nostru. Spectacolul își propune să ne facă să ne punem întrebarea reală „de ce suntem noi așa ca națiune”? Nu știu dacă este bine, nu știu dacă este rău, dar cu siguranță merită căutat de ce poporul român „este așa cum este”. (Vlad Trifaș)

Unul dintre numele impuse în regia românească tânără, în ultimii ani, este acela al regizorului Vlad Trifaș. Cu o formare profesională complexă, ce implică studii de actorie (la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, București), de regie (la Universitatea de Artă din Târgu Mureș), precum și studii muzicale, regizorul Vlad Trifaș a intrat în ultimii ani în galeria tinerilor regizori invitați la „unteatru” București, Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești, Teatrul „Regina Maria” Oradea, Teatrul „Anton Pann” Râmnicu Vâlcea, Teatrul „George Ciprian” Buzău etc.

Prolifica sa carieră regizorală are deja o dimensiune internațională prin spectacolele realizate la Teatrul Regional de Stat Ahmet Vefik Pașa din Bursa și Teatrul Regional din Diyarbakir. Această oportunitate de a lucra în unele dintre cele mai importante teatre din Turcia a venit în urma recunoașterii internaționale pe care i-a adus-o Premiul pentru cel mai bun regizor străin acordat de către Revista New Theatre (singura publicație din Turcia dedicată exclusiv teatrului, care monitorizează îndeaproape evenimentele teatrale importante din întreaga lume), în urma participării Teatrului „Regina Maria” din Oradea cu spectacolul „Tartuffe” de Moliére la Festivalul Internațional al Teatrelor Balcanice „Balkan Breeze” din Bursa.

Cu siguranță, personalitatea artistică și managerială a lui Vlad Trifaș, așa cum s-a configurat până acum și așa cum cu siguranță se va dezvolta pe mai târziu, va face ca numele lui să fie unul de referință în teatrul contemporan românesc.

Durata spectacolului: 1 h 30 min.

 

 

Preț bilet premieră – 50 lei;

Biletele se găsesc la:

🔘 CASA TINERETULUI, B-dul Mihai Eminescu nr. 48📞0231.510.970 și 0735.779.821▪️de marți până vineri: 10:00-18:00▪️sâmbătă și duminică: 12:00-20:00

🔘 Agenția teatrală din incinta cinematografului Unirea 📞 0722.557.556▪️de marți până vineri: 13:00-19:00 ▪ sâmbătă și duminică: 10:00-19:00

https://eventbook.ro/program/teatrul-mihai-eminescu-botosani

Vă așteptăm cu drag la TEATRU!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata