Prefectul Sorin Cornilă: „Suntem pregătiți și nepregătiți, într-un fel, din cauza capacităților tehnice pentru sezonul rece”

0 180

Sorin Cornilă, reprezentantul Guvernului în teritoriu, a prezidat astăzi Ședința Colegiului Prefectural al județului Botoșani care a avut loc în Sala Nicolae Iorga, din Palatul Administrativ.

În debutul ședinței, cololenul Dan-Decebal Muraru – inspector șef, Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Botoșani a prezentat stadiul pregătirii pentru iarna 2023-2024 a instituţiilor publice, unităţilor administrativ-teritoriale şi societăţilor comerciale de pe raza Judeţului Botoşani care asigură servicii publice pentru cetăţeni.

Pe subiect au avut intervenții Paul Șmit – director adjunct, Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Botoșani, Liviu Nicolae ȘTEFAN – director general, SC “Nova Apaserv” SA Botoşani și Liviu Mihalache – adjunct șef Secție – Secția Drumuri Naționale.

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani: ”Nu trebuie să ezităm în nici un fel în ceea ce privește pregătirea pentru sezonul rece. Trebuie să fiți pregătiți cu aceste contracte pe care le încheiați cu furnizorii de servicii 100% pentru sezonul de iarnă. În perioada următoare vom avea o întâlnire cu toți factorii cu atribuții în domeniu și vom face o analiză pentru că, înțeleg din prezentările de astăzi că suntem pregătiți și nepregătiți, într-un fel, din cauza capacităților tehnice. De la mine ați avut și aveți sprijin, și în luna aprilie am intervenit ca să solicităm autofreze, care au ajuns la noi, poate mai greu, pentru că până la Botoșani au fost probleme și la Iași și la Suceava, dar atunci am ieșit onorabil din situația aia, pentru că, știe toată lumea, viscolul pe care l-am avut atunci a fost foarte puternic, de aia am avut și cod roșu.”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata