1 martie andrei

Pompierii botoșăneni au avut în ultimele 24 de ore zeci de misiuni

0 103

În ultimele 24 de ore, pompierii botoşăneni au avut 34 misiuni de protecţie a vieţii, mediului şi valorilor materiale.

S-a intervenit pentru stingerea a trei incendii, acordarea primului ajutor și transportarea la spital a unui număr de 19 persoane rănite ori cu probleme medicale, inclusiv persoane suspecte sau confirmate Covid-19, pentru transportul unor persoane supraponderale și pentru deblocarea unei uși de acces într-o locuință unde exista o persoană care avea nevoie de ajutor medical. La aceste evenimente se adaugă și opt misiuni de decontaminare ale autospecialelor folosite la transportul persoanelor confirmate cu COVID- 19.

 

Pentru stingerea incendiilor și înlăturarea efectelor au intervenit, în total, 14 pompieri. Valoarea pagubelor a fost estimată la cca. 7000 lei. S-au salvat și protejat bunuri materiale în valoare de cca. 70.000 lei.

 

 

 

Atenție la coșurile de fum necurățate de funingine!

 

 

 

 

 

O familie din satul Cucuteni, comuna Durnești, a fost la un pas să rămână fără acoperiș deasupra capului. S-a întâmplat ieri, la amiază, cel mai probabil, din cauza unui coș de fum necurățat de funingine.

 

La fața locului s-au deplasat pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție Ștefănești, cu o autospecială cu apă și spumă, precum și voluntarii din comună.

 

La sosirea forțelor de intervenție, ardea o parte din acoperiș, existând pericolul de propagare a flăcărilor la întreaga locuință. Incendiul a fost stins în limitele găsite de pompieri.

 

Pentru evitarea unor astfel de evenimente reparați, izolați și curățați coșul de fum.

 

 

Autoturism distrus parțial într-un incendiu

 

Pompierii botoșăneni au fost solicitați, luni seară, să intervină pentru stingerea unui incendiu care a cuprins un autoturism care se deplasa pe strada Primăverii din municipiul Botoșani. La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu o autospecială cu apă și spumă. La sosirea forțelor de intervenție, ardea partea din față a autoturismului.

 

Incendiul a fost stins în limitele găsite de pompieri.

 

Cel mai probabil, incendiu s-a produs din cauza unui scurtcircuit.

 

 

 

Casă aprinsă de un scurtcircuit!

 

 

Pagube însemnate pentru un botoșănean după ce bunurile dintr-o cameră a locuinței sale au luat foc, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit.

 

S-a întâmplat în această dimineață, în satul Zăicești, comuna Bălușeni,

 

Alarma s-a dat puțin înainte de ora 05.00.

 

La fața locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu două autospeciale cu apă și spumă.

 

La sosirea forțelor de intervenție, ardeau bunurile dintr-o cameră, existând pericolul de propagare a flăcărilor la întreaga clădire.

 

Pentru prevenirea unor astfel de evenimente, vă recomandăm:

 

✔️ Nu folosiţi instalaţii electrice improvizate;

 

✔️ Nu interveniţi asupra contorului electric;

 

✔️ Nu utilizaţi receptoare electrice neomologate;

 

✔️Utilizaţi doar siguranţe calibrate la tabloul electric din locuinţă;

 

✔️ Verificaţi periodic cablurile de alimentare ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;

 

✔️Amplasaţi şi utilizaţi aparatele electrice departe de mediile umede; majoritatea accidentelor de natură electrică se produc din cauza folosirii curentului electric în apropierea sau în contact cu apă;

 

✔️Instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului;

 

✔️Efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei de utilizare, cu personal autorizat;

 

✔️ Orice modificare a instalaţiei de utilizare din gospodărie poate fi făcută doar cu avizul distribuitorului de energie şi numai de personal autorizat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata