Polițiștii recomandă conducătorilor auto să respecte regulile de circulație și să adapteze viteza la condițiile de drum

0 270

POLIȚIȘTII RECOMANDĂ ATENȚIE SPORITĂ ÎN DEPLASAREA PE DRUMURILE PUBLICE

_Având în vedere condițiile meteorologice, reamintim conducătorilor auto să respecte regulile de circulație și să adapteze permanent viteza de deplasare la condițiile de drum și la cele de trafic._

Polițiștii rutieri sunt la datorie pentru monitorizarea traficului rutier și creșterea gradului de siguranță în deplasările pe drumurile publice.

*Recomandări:*

• Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa.

• Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos.

• Nu efectuaţi depăşiri riscante!

• Reamintim faptul că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când circulați pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

• Păstrați, în mers, o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă.

• Nu folosiţi telefonul fără dispozitive de tip ,,mâini libere” şi nu vă urcaţi la volan obosiţi sau sub influenţa alcoolului ori a substanţelor cu efect psihoactiv.

Pietonilor le recomandăm să traverseze prin locurile permise, după ce se asigură că şoferii au observat intenţia de a traversa şi fără a se grăbi, pentru ca aceştia să aibă timpul necesar pentru a opri în condiţii de siguranţă.

Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe site-ul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic.

https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata