Polițiștii continuă acțiunile de verificare a respectării normelor impuse în perioada stării de alertă

0 226

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale M.A.I. au continuat acțiunile desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Instituției Prefectului, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

 

În total, la activitățile desfășurate, au participat peste 200 de polițiști, jandarmi, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare ,Direcției de Sănătate Publică precum si lucrători din cadrul Protectiei Consumatorului si Inspectoratului Teritorial de Muncă.

 

Astfel, la nivelul județului Botoșani, au fost organizate 10 acțiuni punctuale, in cadrul carora au fost verificate 122 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate.

 

În total, au fost aplicate 122 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 19.000 de lei.

 

Dintre acestea, 92 de sanctiuni au fost aplicate persoanelor care nu au purtat masca de protectie in locurile in care acest lucru era obligatoriu si 29 sanctiuni au fost aplicate pentru nerespectarea restrictiilor privind deplasarea in afara locuintei sau gospodariei in intervalul orar 23:00 -05.00.

 

Reamintim faptul ca este interzisă circulația persoanele în afara locuinței sau gospodăriei în intervalul orar 23:00 -05:00 cu excepția unor situații menționate in mod expres in actul normativ.

 

Nerespectarea acestor restricții constituie contravenție si se sancționează cu amendă cuprinsă între 500 și 2.500 de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata