Polițiștii botoșăneni continuă întâlnirile cu elevii din județ

0 74

La data de 15 martie a.c., poliţiştii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Botoşani au participat împreună cu elevii din clasele de liceu ale Grupului Şcolar „Demostene Botez” Truşeşti, precum şi cu elevii Şcolii Gimnaziale Buhăceni la mai multe activităţi de informare pe diferite teme : prevenirea victimizării minorilor prin trafic şi consum de droguri, prevenirea victimizării minorilor prin trafic de persoane, răspunderea penală a minorilor, reguli de siguranţă personală, etc.

 

În urma dicuţiilor interactive purtate, elevii de liceu au fost informaţi despre fenomenul traficului de persoane în România, riscurile şi consecinţele pe care le comportă, în scopul întăririi factorilor de protecţie şi a reducerii influenţelor factorilor de risc.

În cadrul campaniei “Dincolo de aparenţe”, au fost purtate discuţii care au vizat legislaţia în vigoare în domeniul consumului şi traficului drogurilor, exemple de situaţii în care tinerii au consumat droguri sau au fost implicaţi în alte infracţiuni din sfera traficului de substanţe interzise, precum şi consecinţele legale ale acţiunilor acestora. Elevilor li s-a explicat ce sunt drogurile, cum se clasifică acestea, ce efecte au, din ce sunt obţinute, încercându-se conştientizarea acestora de consecinţele consumului de substanţe interzise.

De asemenea, au fost oferite date şi exemple concrete de situaţii în care minorii pot răspunde penal şi care sunt consecinţele unor astfel de fapte pentru aceştia.

În cadrul întâlnirii care a avut loc cu cei mici, aceştia au fost informaţi într-un mod cât mai interactiv pe diverse teme : siguranţa pentru sănătate, siguranţă în clasă, siguranţa în pauză, prevenirea, recunoaşterea şi gestionarea bullyingului, relaţiile cu colegii, când lipsesc părinţii de acasă, situaţiile periculoase, copilul şi accesarea internetului, siguranţa în curte, deplasarea pe stradă şi traversarea carosabilului, mersul pe bicicletă în siguranţă şi copilul ca pasager, siguranţa în vacanţa de vară.

Cu această ocazie au fost împărţite broşuri informative.

Prevenirea victimizării minorilor şi a infracţiunilor informatice reprezintă priorităţi ale Poliției Române pentru anul 2023, copiii și tinerii reprezentând unul din grupurile țintă ale activităților preventive.

 

Activităţi similare vor avea loc şi la nivelul altor unităţi şcolare din

judeţ.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata