Polițiștii au discutat cu zeci de elevi din județ

0 103

La data de 12 octombrie 2023, polițiștii Biroului Siguranță Școlară, împreună cu cei ai Poliției Municipiului Botoșani și Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat o acțiune de amploare, cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani și al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani, în zona unităților de învățământ, din municipiului Botoșani.

 

Scopul activităților a fost acela de a asigura un climat corespunzător de ordine și siguranță în proximitatea unităților de învățământ.

 

În zona de acțiune, polițiștii și jandarmii au legitimat peste 60 de persoane, fiind depistați 16 elevi absentând de la orele de curs.

 

Polițiștii rutieri, urmare a controalelor efectuate în trafic, în proximitatea unităților de învățământ, au aplicat 5 sancțiuni contravenționale pentru abateri la regimul rutier.

În scopul descurajării consumului ilegal de substanțe active, la acțiune a participat unul dintre echipajele canine ale Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani, specializat în detectarea de stupefiante.

 

Contextualizat obiectivului prioritar al desfășurării în condiții de siguranță al procesului de învățământ, în această săptămână polițiștii de siguranță școlară au desfășurat activități preventive cu participarea a peste 800 de elevi, temele abordate fiind diverse (de la riscurile consumului de droguri până la consecințele unui comportament delincvent).

 

Activități similare au desfășurat și polițiștii rutieri, cei de prevenire a criminalității și respectiv polițiștii din cadrul structurilor de ordine publică.

 

Totodată, pentru prevenirea evenimentelor negative în proximitatea unităților de învățământ, prin structurile de poliție rutieră s-au desfășurat zilnic activități de fluidizare a traficului rutier și a fost reluată verificarea mijloacelor de transport școlar.

 

Polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani vor continua organizarea de acțiuni și activități similare pe întreg parcursul anu

lui școlar.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata