PNL pierde conducerea judetului. ALDE si PMP fac legea la Botosani

2 1.304

PNL pierde la Botoşani funcţia de prefect chiar dacă a câştigat turul al doilea al alegerilor prezindeţiale. Diferenţa mică faţă de procentul obţinut de PSD şi negocierile de la Bucureşti au condus la o accesiune a celor de la ALDE şi PMP. Astfel ALDE obţine în urma negocierilor de la nivel central funcţia de prefect, dar şi două posturi de director la două instituţii. Pentru postul de prefect ALDE a pregătit o femeie jurist care până acum nu a fost angrenată în politică. ALDE va numi directori şi la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor și Direcția Județeană de Statistică.

PMP ar urma să obţină la nivelul judeţului patru posturi de directori la instituţiile publice deconcentrate. Nu este exlus ca PMP să numească și persoana care va ocupa postul de subprefect.  Cu toate promisiunile făcute săptămâna trecută de vicepremierul Raluca Turcan şi protestul primarilor liberali se pare că Florin Ţurcanu de la ALDE şi Corneliu Popescu de la PMP au reuşit să revină în forţă pe scena politică şi să impună la Bucureşti proprii oameni.

2 Comentarii
  1. alin Spune

    2 lichele ,penali revin hai ha suntem chiar de caca

    1. Dinu Grigoras Spune

      Reprezentarea % actuala a PNL in parlament, nu le permite sa treaca proiectele supuse votului. Asa ca au stricta nevoie de aliati. Numai ca ALDE si PMP nu au „priza ” la electorat avand in vedere aservirea/subordonarea vizibila pe alocuri,intereselor personale a celor din conducere ( ex. Basescu, s.a.m.d.) si pacalirea electoratului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata