Patru comune fara primari in Botosani. In una se pot organiza alegeri – VIDEO –

0 507

Patru unități administrativ – teritoriale din Botoșani nu au mai primar, dar în doar una dintre ele se pot organiza alegeri locale.

Primarii aleși au rămas fără mandat după ce aceștia au fost depistați în incompatibilitate de Agenția Națională de Integritate. Situaţia este înregistrată la Vlădeni, Stăuceni, Mihălăşeni şi Tudora. Doar într-un singur caz se pot organiza la această dată alegeri, aici fiind epuizate toate căile de atac împotriva ordinului de încetare a mandatului de primar.
Deci din toate cele patru situații numai în cazul Vlădeni funcția este în acest moment vacantă și se pot organiza alegeri. În cazul primarului de la Corni, acesta a contestat raportul de evaluare a ANI și nu putem emite ordin de încetare a mandatului până raportul nu este definitiv”, a declarat prefectul Dan Şlincu.

VIDEO
La Stăuceni, prefectul a emis ordin de încetare a mandatului, iar fostul primar Relu Burlacu are termen să conteste decizia în zece zile. Şi la Mihălășeni nu sunt finalizate acțiunile în instanță, fostul primar Geanin Loredan Buraga a promovat recurs la Curtea de Apel Suceava pe ordinul de încetare a mandatului. În în același timp există două dosare la Curtea Constituțională în care s-au invocat excepții de neconstituționalitate.
Și la Tudora, fostul primar Mihai Petria a promovat acțiune împotriva ordinului de prefect. Acțiunea area rolul de anulare și suspendare a ordinului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata